h

De aanhouder wint: eindelijk onderzoek naar recreatiebad

15 februari 2018

De aanhouder wint: eindelijk onderzoek naar recreatiebad

Foto: SP

Maandagavond 12 februari heeft een meerderheid in de Zutphense gemeenteraad ingestemd met het SP-voorstel om onderzoek te doen naar de komst van een recreatiebad in Zutphen. Dat onderzoek vond de SP nodig, in verband met de aanstaande college-onderhandelingen.

SP-raadslid Nils Müller sprak maandagavond de gemeenteraad toe:

"21 maart zijn er verkiezingen. Dat betekent dat 22 maart de onderhandelingen voor een nieuwgemeentebestuur beginnen. U kunt er op rekenen dat het zwembad eenbelangrijk onderwerp wordt tijdens die onderhandelingen. Daar gaan wijvoor zorgen. Daarom is het verstandig dat we nu vast de kosten enmogelijkheden voor de komst van een nieuw recreatiebad op een rijzetten, zodat we dat niet meer tijdens de onderhandelingen hoeven te
doen."

Het is niet de eerste keer dat de SP pleit voor de terugkeer van een recreatiebad in Zutphen. Al sinds 2012 voert de SP actie voor een recreatiebad. Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 was het voor hen een belangrijk verkiezingsonderwerp. In 2016 en 2017 deden de socialisten vergelijkbare voorstellen in de gemeenteraad, maar die werden verworpen. Na jaren knokken is nu eindelijk de eerste stap gezet. Na de verkiezingen op 21 maart gaan we door met onze strijd voor een recreatiebad in Zutphen.

U bent hier