h

SP opnieuw tweede partij van Zutphen

22 maart 2018

SP opnieuw tweede partij van Zutphen

Foto: SP

Met 14,5% van de stemmen is de SP woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen de op een na grootste partij van Zutphen geworden. Hierdoor behoudt de SP haar huidige vier zetels. In café De Schatkamer kwamen de SP'ers samen om de verkiezingsuitslag te aanschouwen.

Wat opvalt is dat links in Zutphen gegroeid is. Met vijf zetels is Groenlinks de grootste partij geworden en de PvdA komt met één zetel winst net als de SP ook uit op vier zetels. Samen met de Stadspartij die twee zetels heeft gekregen, heeft deze ‘zorgcoalitie’ nu een meerderheid in de raad. SP-lijsttrekker Mathijs ten Broeke:

“Zutphen heeft zich duidelijk uitgesproken tegen de marktwerking in de zorg. Vóór de verkiezingen konden de rechtse partijen in de raad de afschaffing van de marktwerking in de huishoudelijke zorg nog net tegenhouden. Dankzij de steun van de Zutphense bevolking kan nu de zorgrevolutie doorgaan. De bal ligt bij Groenlinks, als grootste partij, maar als het aan de SP ligt gaan we voor een coalitie over links.”

Ten Broeke is dankbaar voor de steun en het vertrouwen van de Warnsveldse en Zutphense kiezers en trots op de vele SP-vrijwilligers die zich wekenlang het vuur uit de sloffen gelopen hebben in de campagne.

Foto: Gemeente Zutphen

U bent hier