h

Kermisexploitanten en SP in actie voor behoud kermis

28 augustus 2018

Kermisexploitanten en SP in actie voor behoud kermis

Van woensdag 29 augustus tot en met zondag 2 september is er weer kermis in de Zutphense binnenstad. Maar als het aan burgemeester Annemieke Vermeulen ligt, dan is dat voor de laatste keer. Aanstaande vrijdag 31 augustus halen kermisexploitanten daarom samen met de SP handtekeningen op voor het behoud van de kermis in de binnenstad.

‘De binnenstad is van ons allemaal. We gaan samen over het al dan niet verplaatsen van de kermis, niet één persoon of één groep,’ aldus SP-fractievoorzitter Nils Müller, ‘wij vinden dat de kermis alleen verplaatst kan worden als er in overleg met alle betrokkenen tot een goed alternatief gekomen
wordt’.

Kersmisexploitant Ida Oostenenk: ‘Wij vrezen dat verplaatsing de doodsteek van de kermis zal zijn en dat de inwoners van Zutphen hun kermis wordt afgenomen’.

De SP heeft samen met PvdA en D66 middels een motie een voorstel gedaan aan de gemeenteraad. In die motie spreekt de gemeenteraad uit dat de kermis voor de binnenstad behouden moet blijven totdat in samenspraak met alle betrokkenen tot een goed alternatief is gekomen. De motie wordt binnenkort besproken.

U bent hier