h

Overwinning thuiszorgers: Hoger salaris

5 oktober 2018

Overwinning thuiszorgers: Hoger salaris

De thuiszorgers van Zorgkompas krijgen vanaf volgende maand eindelijk een hoger salaris. Dat heeft het bedrijf deze week aan hun werkers te kennen gegeven in een mail. 

Woensdagavond 3 oktober kwamen enkele tientallen huishoudelijk zorgers van verschillende zorgbedrijven samen met de SP en FNV bij elkaar. Doel van de avond: de handen ineenslaan om de loonsverhoging waar zij al sinds april recht op hebben af te gaan dwingen. 

Vlak voor de bijeenkomst liet Zorgkompas weten dat zij de loonsverhoging zullen gaan uitbetalen. 'Zo snel hebben we nog nooit gewonnen,' aldus SP-fractievoorzitter Nils Müller, 'maar er zijn meer zorgbedrijven in Zutphen. De rest moet nu ook over de brug komen.'

Daarom hebben de thuiszorgers een oproep gedaan aan de rest van de zorgbedrijven. 'Wij roepen alle Zutphense zorgbedrijven op om nu te beginnen met het uitbetalen van het salaris waar wij volgens onze cao recht op hebben' staat in de oproep te lezen. 

Beste Zutphense zorgbedrijven,
Wij, de huishoudelijk zorgers van Zutphen, kregen de afgelopen tien jaar te maken met steeds slechtere werkomstandigheden en een steeds lager loon.
Tien jaar lang gingen winst en concurrentie ten koste van ons. Jaar na jaar moesten we opnieuw solliciteren voor slechtere werkomstandigheden en een lager loon.
Nu is het tijd voor rechtvaardigheid. We hebben de handen ineen geslagen. Het is tijd dat de zorgbedrijven de mensen die het werk doen een eerlijk salaris gaan betalen!
Daarom roepen wij alle Zutphense zorgbedrijven op om nu te beginnen met het uitbetalen van het salaris waar wij volgens onze cao recht op hebben.
 
Zorgkompas heeft onlangs aangegeven om dit vanaf de eerstvolgende dag van uitbetaling te gaan doen. Wij hopen dat de rest dit goede voorbeeld volgt.
 
Met vriendelijke groet,
De huishoudelijk zorgers van Zutphen

U bent hier