h

SP: Kermis moet op de markt blijven

17 januari 2019

SP: Kermis moet op de markt blijven

De afgelopen weken kwamen tegenstrijdige berichten in het nieuws over de locatie van de Zutphense kermis: de kermis zou volgens sommige bronnen op de markt blijven, volgens anderen definitief verdwijnen. Wat de SP betreft blijft de kermis gewoon op de Zutphense markt, tenzij alle betrokkenen samen tot een alternatief komen. SP-raadslid Ellis Müller: ‘Dat vindt de SP niet alleen. De hele gemeenteraad deelt die mening.’ Müller:

‘Burgermeester Vermeulen wil heel graag dat de kermis van de markt verdwijnt. De Zutphense bevolking is het daar niet mee eens en wil dat de kermis op de markt blijft. Dat blijkt uit de meer dan 2500 handtekeningen die daarvoor werden gezet.’

Op dit moment zijn er gesprekken gaande tussen kermisexploitanten, binnenstadsondernemers, inwoners en de burgemeester. Op 24 september sprak de hele de Zutphense gemeenteraad zich uit voor het behoud van de kermis op de markt, zolang er niet gezamenlijk tot een alternatief wordt gekomen.

Müller: ‘Dat de burgemeester vindt dat de kermis van de markt weg moet is geen nieuws. Dat wisten we al langer. Maar de uitspraak van de gemeenteraad blijft staan, en de gemeenteraad is nog altijd het hoogste orgaan in een democratie.’

Die uitspraak was dat de kermis alleen verplaatst kan worden als er in overleg met alle betrokkenen, inclusief volksvertegenwoordiging, tot een goed alternatief gekomen wordt. Op 24 september nam de gemeenteraad unaniem de SP-motie aan waar dit in stond. ‘Als die uitspraak voor de burgemeester niet duidelijk genoeg is, dan zullen opnieuw met nog veel duidelijkere voorstellen komen’ aldus Müller.

U bent hier