h

Huurders Ieder1 opnieuw in actie met SP

27 juli 2019

Huurders Ieder1 opnieuw in actie met SP

Foto: SP Zutphen

Tientallen huurders uit het Waterkwartier te Zutphen komen samen met de SP opnieuw in actie tegen Woonbedrijf Ieder1. Ze stuurden gezamenlijk brieven waarin ze vragen om een tegemoetkoming voor onvoorziene schade en kosten na een renovatie. Huurder Bennie Berendsen: “Tijdens de renovatie is er gebruik gemaakt van ons water en onze elektriciteit. Ook is er veel schade in en om huis aangericht. Wij willen hier een tegemoetkoming voor.”

De huurders schrijven niet op voorhand te hebben geweten dat deze kosten gemaakt moesten worden. Als dit wel het geval was, waren zij niet akkoord gegaan met het renovatieplan van Ieder1. Bovendien hebben andere straten in de buurt wel een tegemoetkoming ontvangen.

De gemaakte schade schreven de huurders samen met de SP eerder al op in het ‘Blunderboek’ dat zij een paar maanden geleden overhandigden aan Ieder1. Hoewel het Woonbedrijf toen al beloofde de schade op te lossen, is dit tot op de dag van vandaag nog niet volledig gebeurd. Berendsen: “Ik geloof dat wanneer je samen opstaat, alles mogelijk is. Wij vragen Woonbedrijf Ieder1 om voor 16 augustus te reageren op onze brief. Als dit niet gebeurt, gaan wij ons beraden op verdere acties.”

U bent hier