h

Buitensingel omgedoopt tot ‘Uitbuitsingel’

1 augustus 2019

Buitensingel omgedoopt tot ‘Uitbuitsingel’

Foto: Ellis Müller

Huurders van Woonbedrijf Ieder1 hebben hun straat een nieuwe naam gegeven. De Buitensingel is door hen omgedoopt tot ‘Uitbuitsingel’. Met de actie roepen ze Woonbedrijf Ieder1 nogmaals op de huurverhoging met terugwerkende kracht terug te draaien totdat alle problemen zijn verholpen. Ook vragen ze excuses voor hoe er met hen is omgegaan.

De afgelopen jaren voerde Woonbedrijf Ieder1 een renovatie uit. Deze
renovatie is mislukt. Huurders hebben last van deuren die niet goed
dicht gaan, scheuren in de muren en moeten in plaats van minder juist
meer stoken om het in de winter warm te krijgen. Ondertussen moeten zij
wel een huurverhoging van soms wel € 37,50 per maand. ‘Dat is
onrechtvaardig en daar moet aan gedaan worden. Wij zijn mensen, geen
geldautomaten’ aldus huurder Els Bentink.

De SP staat achter de bewoners en helpt ze bij hun acties. Bij de actie waren ook huurders uit andere Zutphense wijken aanwezig. SP-fractievoorzitter Nils Müller: ‘Huurders zoeken elkaar meer en meer op om elkaar te steunen in hun acties. Zij weten: samen staan we het sterkst. Hun problemen verschillen misschien, maar de oorzaak is hetzelfde.’

Müller: ‘Het draait steeds meer om de centen, en steeds minder om waardig, fatsoenlijk en betaalbaar wonen. Overal waar het steeds meer om de centen draait brengen wij mensen samen om hun op te laten komen voor hun rechten. Het is hoog tijd dat Woonbedrijf Ieder1 gaat luisteren naar hun huurders. Wij blijven de huurders net zo lang steunen totdat ze gewonnen hebben.’

Hart van Nederland was aanwezig om verslag (5:25) te doen van de actie.

U bent hier