h

Gemeente Zutphen vindt huurprijzen te hoog

15 juli 2020

Gemeente Zutphen vindt huurprijzen te hoog

Foto: Nils Müller

De Zutphense gemeenteraad vindt dat de huurprijzen te hoog zijn. Daarom zouden verhuurders hun huren in 2020 niet moeten verhogen en zou minister Ollongren een huurstop mogelijk moeten maken. Dat bleek gisteren in het debat over de huurprijzen.

‘De Zutphens gemeenteraad gaat nu naast de huurders staan die knokken tegen de huurverhoging,’ zegt SP fractievoorzitter Nils Muller, ‘daarmee is een hele stap in de goede richting gezet. Het einde van de huurverhoging komt weer een stapje dichter bij.’

Uiteindelijk gaan de verhuurders en minister Ollongren over de huurverhoging. Daarom moeten de huurders hun acties vooral voortzetten en uitbreiden, vindt Muller. ‘In die strijd vinden ze nu de gemeente Zutphen nu aan hun zijde.’

Woonwethouder Ten Broeke zal namens de gemeente Zutphen verhuurders en minister vragen de huren in 2020 niet te verhogen.

Steunt u de oproep? Doe mee!

U bent hier