h

Steun tegen afvalplannen college blijft groeien

18 december 2021

Steun tegen afvalplannen college blijft groeien

Foto: SP Zutphen

Deze zaterdag verzamelde de SP weer steunverklaringen voor een referendum over het nieuwe afvalbeleid. Bewoners uit Zutphen zijn straks de dupe van deze nieuwe afvalplannen van het college. Onder aanvoering van de SP komt er steeds meer kritiek op het plan om onder andere de grijze container en het zwarte kratje weg te bezuinigen. SP-fractievoorzitter Mart de Ridder: ‘’De nieuwe afvalplannen moeten zo snel mogelijk de prullenbak in. Mensen verdienen een schone stad. Dat kan het beste door afval gewoon aan huis op te halen in plaats van dure, ingewikkelde en inefficiënte plannen door te drukken.’’

De afval-adventkalender waarmee de SP deze zaterdag bij winkelcentrum Waterkracht stond geeft mensen meer informatie over de asociale gevolgen van de plannen. Door het plaatsen van ondergrondse containers worden bewoners gedwongen om 250 meter te lopen om hun afval weg te gooien. Het afval weggooien wordt wederom duurder en bovendien zal er meer afval op straat belanden. Inwoners van Zutphen verdienen een schone stad zonder hoge afvalstoffenheffing. De SP wil dit terugbrengen naar maximaal 50 euro per jaar.

Het nieuwe afvalplan stond eigenlijk op de agenda van de raadsvergadering van afgelopen maandag. Echter werd het op het laatste moment van de agenda gehaald. Het college is nu van plan om de plannen eind januari door de raad te drukken. De SP kondigde maandag meteen een referendum aan waarvoor Timon Vallentgoed eerder al steunverklaringen verzamelde. Op deze manier krijgen bewoners wat te zeggen over hun eigen afvalbeleid.

Reactie toevoegen

U bent hier