h

De aanhouder wint, een nieuwe speeltuin voor het Genestetplein!

14 februari 2022

De aanhouder wint, een nieuwe speeltuin voor het Genestetplein!

Foto: Paula Kluin

De acties voor een speeltuin door bewoners uit de Dichterswijk hebben resultaat: hun project Linie van Hooff heeft een prijs van de provincie gewonnen. Daardoor komt de komst van de speeltuin steeds dichterbij maar dat is niet het enige. De bewoners laten zien dat jezelf verenigen en in actie komt werkt.

Bewoners Miranda en Yvette zijn al sinds 2018 bezig om een nieuw speeltuintje voor de buurt te krijgen. Aan de speeltuin die nu in de Dichterswijk staat is al 25 jaar geen onderhoud gepleegd en daarom gevaarlijk en saai geworden. Intussen zijn er al meerdere kinderen naar de eerste hulp geweest omdat ze zich bezeerde. Ondanks eerdere beloftes van wethouder Annelies de Jonge werd de nieuwe speeltuin wegbezunigd. Buurtbewoners kwamen in actie. En dat werkte. Bewoners Yvette en Miranda zette zich keihard in en kwamen met een project van de Provincie Gelderland in aanraking. Nu zijn ze 2e geworden bij de groene Iconenproject van provincie Gelderland. 

Paula Kluin, nummer 4 op de lijst van de SP, is betrokken vanaf het begin bij de actie: 'ik ben trots dat de speeltuin weer een stap dichterbij komt, maar vooral trots op de bewoners. Zonder hun onaflatende inzet was dit nooit gelukt'. 

Reactie toevoegen

U bent hier