h

SP’er Mart de Ridder mogelijk nieuwe Zutphense ziekenhuisbaas

11 maart 2022

SP’er Mart de Ridder mogelijk nieuwe Zutphense ziekenhuisbaas

Na het aangekondigde vertrek van ziekenhuisbestuurder Michel Galjee staat zijn opvolger al klaar. SP-fractievoorzitter Mart de Ridder heeft direct zijn sollicitatie de deur uit gedaan. In zijn sollicitatiebrief maakt de Ridder duidelijk dat hij als nieuwe ziekenhuisbaas direct het zogenoemde ‘locatieprofileringstraject’ in de prullenbak wil gooien en zal strijden voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Zutphen.

In zijn brief schrijft de SP’er:Mijn meest uitzonderlijke kwaliteit is dat ik, in tegenstelling tot de vertrekkende ziekenhuisbaas, niet de minste neiging voel om naar de pijpen van zorgverzekeraars en het ministerie te dansen. Zutphen verdient een volwaardig ziekenhuis en daar zal ik als bestuursvoorzitter voor staan!”

Ook verwijst de Ridder naar het salaris dat de voormalige ziekenhuisbaas tot nu toe ontving. In 2018 stapte Galjee naar de rechter om af te dwingen dat zijn riante salaris van jaarlijks € 179.000,- verhóógd wordt. De Ridder vindt dit verwerpelijk en stelt voor om het heel anders te doen:Wees niet bang dat ik net als dhr. Galjee naar de rechter stap om een salarisverhoging af te dwingen. Integendeel, ik neem genoegen met een modaal salaris, zodat de overige € 150.000,- die daarmee jaarlijks bespaard wordt naar de zorg kan, waar het juist hard nodig is.”

De Ridder ziet uit naar de uitnodiging om op gesprek te komen.  

Lees hier zijn motivatiebrief

Reactie toevoegen

U bent hier