h

Lofzang bij afscheid SP-wethouder Mathijs

16 juni 2022

Lofzang bij afscheid SP-wethouder Mathijs

Dinsdagavond 14 juni was het afscheid van Mathijs in de IJsselstroom. Samen met de gemeenteraad en zijn oude fractie werd teruggeblikt op de afgelopen 4 jaar en naar wat Mathijs in die tijd bereikt heeft.

 
Waar hij 4 jaar geleden werd beschreven als zoekend naar traineeship werd gisteren meermaals aangehaald dat hij 'last man standing' zou zijn. Als de laatst zittende originele wethouder van het college heeft hij veel bereikt waarop teruggeblikt kon worden tijdens deze gezellige avond vol mooie speeches en een verassingsoptreden van het Zutphense schipperskoor.

 
In zijn emotionele afscheidsspeech bedankte Mathijs zijn oude collegegenoten en de mensen die hem de afgelopen jaren geholpen hebben de dingen te bereiken die hij heeft. Bijvoorbeeld het afschaffen van de marktwerking bij de huishoudelijke hulp, de jongerenwoningen op het Basseroord en het herinrichten van het leerlingenvervoer.
Ook anderen waren aan het woord die avond, zo vertelde Mart over de uitdaging die er ook bij de SP 4 jaar geleden was met betrekking tot het blijven in het college, en hoe het gelukt is om het toch vol te houden. De Burgermeester vertelde over de sinterklaasfeestjes van het college, en sprak Martine haar trost voor de samenwerking uit.

 
Toen alle speeches afgelopen waren werden Mathijs en de rest van de zaal verrast door het Zutphens schipperskoor wat samen met een bedankje voor de nieuwe kade een aantal leuke nummers voor de zaal uitvoerde. Bij de borrel achteraf stonden Mathijs en Debbie klaar om met iedereen onder het genot van een hapje en een drankje te kletsen en het over de tijd die ze samen in de gemeente hebben doorgebracht te hebben.

Reactie toevoegen

U bent hier