h

Zutphense SP in actie voor lagere kosten

6 augustus 2022

Zutphense SP in actie voor lagere kosten

Foto: SP Zutphen

In de Zuidwijken is afgelopen zaterdag gewerkt aan het grootste boodschappenlijstje ooit. Bij winkelcentrum de Brink heeft de SP verhalen verzameld van mensen die door de stijgende kosten en achterblijvende inkomens steeds meer in de problemen raken. Hun boodschap aan minister-president Rutte is toegevoegd aan het grootste boodschappenlijst ooit.

SP-raadslid Mart de Ridder: ‘Terwijl grote bedrijven recordwinsten boeken, belanden Zutphense gezinnen in recordtempo in armoede. Terwijl de ongelijkheid opgelost kan worden, weigert dit kabinet de problemen aan te pakken. En dat moet snel veranderen.’

De SP ging eerder al lokaal voorop in het aanpakken van de hoge energierekening door de energietoeslag voor veel meer gezinnen beschikbaar te maken. Komende tijd zal de SP in de wijken van Zutphen en Warnsveld te vinden zijn om zoveel mogelijk steun op te halen voor de vijf koopkrachtknallers: betaalbare boodschappen, lagere energierekening, kosten voor tanken omlaag, bevriezen van de huur en het afschaffen van het eigen risico in de zorg.

Volgens de Ridder is dit mogelijk als het geld dat het grootbedrijf verdient aan de crisis, wordt ingezet om de kosten voor mensen te verlagen. In het weekend voor Prinsjesdag vindt er in Den Haag een PrinsjesdagProtest plaats waar iedereen uit het hele land welkom is. Het winkelend publiek in de Zuidwijken reageerde positief op de actie van de SP en sprak zich uit tegen de hoge kosten. Ook online is het mogelijk om je boodschap achter te laten via Sp.nl/kostenomlaag.

Reactie toevoegen

U bent hier