h

SP-leider Lilian Marijnissen naar Zutphen

15 november 2022

SP-leider Lilian Marijnissen naar Zutphen

De landelijke steun voor het zonnepanelenplan van de Zutphense SP groeit. Fractievoorzitter van de SP Lilian Marijnissen komt vrijdag 18 november naar Zutphen. Ze zal aanwezig zijn in de Burgerzaal waar de SP haar openbare bijeenkomst houdt over het plan Zon Voor Allen. Daarmee gaat de gemeente de Zutphense daken vol leggen met zonnepanelen. Ook Milieudefensie-directeur Donald Pols heeft publiekelijk al zijn steun uitgesproken voor het plan. Op Twitter noemt hij het een inspirerende actie van de lokale SP.

Marijnissen: ‘Energie is een basisvoorziening. Niemand zou zich er blauw aan moeten betalen. Met dit plan gaat de energierekening van mensen direct omlaag. Een voorbeeld voor de rest van het land. Aanstaande vrijdag kom ik graag naar Zutphen om praten over hoe we onze energievoorziening weer in eigen hand kunnen nemen.’ Drie weken geleden presenteerde de SP het plan 'Zon Voor Allen'. In dit plan staat hoe de gemeente ervoor kan zorgen dat alle inwoners gratis zonnepanelen krijgen. Het is de beste manier om de energierekening omlaag te brengen en de overgang naar schone energie te versnellen, aldus de SP. Honderden inwoners van Zutphen tekenden de petitie om het plan te steunen. Dit kan nog steeds via zutphen.sp.nl

Iedereen is van harte welkom vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. Aanmelden kan met een mailtje naar zutphen@sp.nl Daarin kunt u ook aangeven of u al om 18 uur wil komen om samen vooraf te eten. De maaltijd is gratis.

Reactie toevoegen

U bent hier