h

Ellis Müller

06 - 49 313 266

Mijn naam is Ellis Müller, geboren in 1988. Ik ben opgegroeid in Warnsveld en woon nu in Zutphen. Toen ik in 2011 mijn pabo-diploma haalde, heb ik ruim twee jaar met veel plezier en verwondering lesgegeven aan groep 7.

In het onderwijs heb ik veel gezien en geleerd. Kinderen die zonder ontbijt naar school kwamen of niet op muziekles konden omdat dat daar geen geld voor was. Dat is toch bizar in een land als Nederland?! Maar ik heb ook gemerkt dat de buurt waarin je woont heel belangrijk is. Mensen helpen elkaar en zoeken elkaar op, een buurthuis kan daar bijvoorbeeld een belangrijke rol in spelen.


"we kunnen veel dingen anders willen,

maar als je er niets aan doet

verandert er ook niets "


Een aantal jaren ben ik met veel enthousiasme actief geweest bij de jongerenorganisatie van de SP. Met ROOD, jong in de SP, heb ik mij ingezet door actie te voeren met huurders voor (brand-)veilige, schimmelvrije, leefbare woningen en ook samen met de skaters in Leesten voor skatebaanverlichting. Want we kunnen veel dingen anders willen, maar als je er niets aan doet veranderd er ook niets. Samen knokken voor wat beter kan en beter moet. In de raad, maar vooral op straat. Ik ben strijdbaarder dan ooit, laat mij de buurt maar ingaan en vertel me maar wat er speelt en wat er anders moet. Dan pakken we dit samen op en zorgen we dat het beter wordt.

Foto: Fotograaf Hettema

U bent hier