h

Marije Lander

In Apeldoorn geboren (1978) en getogen, ben ik, Marije Lander,  na een omweg via Den Haag en Amersfoort, 4 jaar geleden in Zutphen beland.Ik woon hier met mijn man, twee dochters, hond en fretten.

Doordat onze dochters epilepsie hebben, komen we nogal eens in het ziekenhuis en zodoende ben ik in contact gekomen met de lokale SP waarbij ik me in heb gezet in de strijd voor ons ziekenhuis. Deze strijd is overigens nog niet gestreden, we gaan hiermee door!

Mijn idealistische vlammetje werd aangewakkerd door de actieve en strijdlustige mensen die ik aantrof en al snel merkte ik graag mee te willen denken en actie te voeren met de SP. Een hele eer om deel uit te mogen maken van het bestuur en samen met alle actieve leden en inwoners van Zutphen te mogen strijden voor een betere wereld.

 

Mijn interesses liggen op het vlak van zorg, onderwijs (21 jaar voor de klas gestaan waarvan het grootste deel binnen het speciaal onderwijs), dierenwelzijn en klimaat, maar natuurlijk ben ik even strijdvaardig als het gaat om onrecht wat betreft slecht geïsoleerde huurwoningen of een kermis die uit de binnenstad moet verdwijnen.

 

In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn gezin, zwem met mijn jongste dochter, luister graag naar muziek, lees een goed boek of kijk lekker lui op de bank naar een film.

U bent hier