h

SP klacht leidt tot betere afspraken over zorgplicht

19 augustus 2009

SP klacht leidt tot betere afspraken over zorgplicht

Op 17-6-2009 stond op deze site een artikel te lezen over de onmogelijke voorwaarden waaronder Het Plein bijzondere bijstand aanbood en de beledigende manier waarop dit gebeurde. (Zie Recent Nieuws: Over het tekortschietend verantwoordelijkheidsbesef van Het Plein in Zutphen). De SP-Hulpdienst hielp de hulpvrager toen bij het opstellen van een bezwaarschrift en dat is inmiddels toegewezen.

Op 12-8-2009 heeft PvdA-wethouder Willem Geerken naar aanleiding van dit bericht een gesprek gehad met de fractievoorzitter van de SP in Zutphen, Hans Kosters. De wethouder complimenteerde Hans Kosters, voor de kwaliteit van de berichtgeving op de SP Zutphen website. Ook sprak de wethouder zijn waardering uit voor het werk van de SP Hulpdienst en zei dat het hielp om alert te blijven en om incidentele problemen snel aan te pakken. De heer Sjoerd Osinga, de kwartiermaker van Het Plein, legde uit dat er hard gewerkt wordt om alle regels goed aan te passen.

De heer Osinga vertelde dat dit ongelukkige incident ervoor gezorgd heeft dat de interne afspraken voor de uitvoering van deze regel ook zijn aangepast: vóórdat Het Plein een verzoek voor bijzondere bijstand afwijst, zal er vanaf heden eerst vóóroverleg plaatsvindt tussen de consulent van Het Plein en de aanvrager.

U bent hier