h

Motie “Bronsbergen” aangenomen

28 december 2011

Motie “Bronsbergen” aangenomen

Van de Fractie: Een motie met betrekking tot het Park Bronsbergen die mede door de SP is ingediend, is met ruime meerderheid in de gemeenteraad aangenomen. De motie dwingt het college om in samenwerking met de Vereniging van Eigenaren naar een oplossing te zoeken die verder gaat dan tot mislukken gedoemde handhaving.

Al jaren worden de recreatiewoningen in het Park Bronsbergen permanent -en dus illegaal- bewoond. Een oplossing is nog steeds niet gevonden, maar men gaat het probleem nu eindelijk van alle kanten onderzoeken.
Vanaf het begin hebben de eigenaren van de ruim 200 recreatiewoningen veel moeite gehad met de officiële recreatieve bestemming van het park. Naar de letter van de wet behelst deze een bedrijfsmatige exploitatie van de recreatiewoningen. Hoewel het park uit fraaie huisjes en ruime tuinen bestaat, zijn er voor de parkgebruikers (op het gat van Roelofs na) geen vrij toegankelijke recreatieve voorzieningen in de buurt te vinden. Het overgrote deel van de huisjes wordt dus min of meer permanent bewoond; een stuk of zeventig worden af en toe voor kortere of langere tijd voor recreatieve doeleinden verhuurd. Als je er bijvoorbeeld in juni 2012 drie weken lang een huisje wil huren, moet je daar ruim € 1400 voor dokken. Echt goedkoop is het dus niet.

De motie die mede op initiatief van de SP is ingediend, is nu dus aangenomen. De mogelijkheid van een permanente herbestemming voor het park wordt nu eindelijk serieus onderzocht; iets dat vroeger volstrekt taboe was in de raad.

Voor meer details over het dossier Park Bronsbergen zie artikel "Bronsbergen, besturen of vergelden?"

U bent hier