h

Buurten in de Slindewaterstraat

18 juni 2014

Buurten in de Slindewaterstraat

Woensdagmiddag ging de SP weer de buurt in, dit keer rondom de Slindewaterstraat. Zo hoort de SP wat er echt speelt bij mensen en komen problemen aan het licht die anders niet aangepakt worden.

“Er zijn te weinig parkeerplaatsen, 's avonds is alles bezet. Als er aan beide kanten geparkeerd is, kan de vuilniswagen er niet meer langs,” zegt een van de bewoners. Het is maar zo een van de reacties. De komende weken zal de SP met nog meer mensen gaan praten in en rondom de Slindewaterstraat. Mochten dit soort verhalen veel genoemd worden, dan is dat reden genoeg om er werk van te maken.

 “Het is zo goed om deze verhalen te horen,” zegt Inez Berentsen, een van de SP’ers die spraken met de buurtbewoners. “Dit zul je niet zomaar in vergaderingen horen of in de krant lezen. En de eerste reactie van bijna iedereen is ‘Wat fijn dat er partijen zijn die echt de buurt in gaan om met mensen te praten’."

Wat verder opviel in deze buurt is dat de sociale samenhang erg sterk is. Dat maakt het volgens de bewoners ook een prettige buurt om te wonen. Als er een buurman of buurvrouw op vakantie is, dan weet de rest dat en valt het meteen op als er iets niet in de haak is.

U bent hier