h

1894 handtekeningen voor behoud Huishoudelijke Zorg in Zutphen

7 oktober 2014

1894 handtekeningen voor behoud Huishoudelijke Zorg in Zutphen

De SP heeft de afgelopen tien dagen 1894 handtekeningen opgehaald voor het behoud van de Huishoudelijke Zorg in Zutphen. Die handtekeningen dienen als ‘ruggensteun’ voor het SP tekstwijzigingsvoorstel (amendement) op het beleidsplan Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

In het tekstwijzigingsvoorstel staat dat de Huishoudelijke Zorg in Zutphen behouden blijft. “Om Lochemse toestanden te voorkomen”, zegt SP-raadslid Mathijs ten Broeke.

Maandagavond zou de SP het amendement tijdens de raadsvergadering indienen, maar al tijdens het voorafgaande debat bleek dat er bijzonder weinig steun was voor het SP voorstel. De tekst was te stellig, vonden veel andere partijen. Alleen Fractie Jansen gaf direct steun. De SP dient het amendement nu een week later in, mét de 1894 handtekeningen.

“Toen duidelijk was dat er geen meerderheid zou zijn voor ons voorstel, besloten we om komende week een meerderheid te gaan zoeken en boven tafel te krijgen hoe andere partijen het dan wél willen. We zullen het zien volgende week.”

De afgelopen dagen vormden de SP-afdeling en thuiszorgmedewerkers één front voor het behoud van de Huishoudelijke Zorg.

“We hebben in no-time 1894 handtekeningen opgehaald. Dat laat zien hoeveel mensen willen dat de huishoudelijke zorg blijft.”

De SP laat die handtekeningen nu nog even op de plank liggen, tot de volgende raadsvergadering op 13 oktober.

U bent hier