h

Thuiszorg

11 januari 2018

Zo kom je af van de marktwerking in huishoudelijke zorg

In Zutphen staan we op een kantelpunt in de geschiedenis, want in de huishoudelijke zorg is het einde van de marktwerking en aanbestedingen in zicht. Dankzij een goed alternatief en de groep thuiszorgers die samen een vuist maken, pakken we terug wat jarenlang is overgelaten aan commerciële bedrijven.

 

Lees verder
15 november 2017

De Zutphense zorgrevolutie komt eraan

Foto: SP

Een gemeente die de huishoudelijke zorg organiseert zónder marktwerking: dat is een unieke omwenteling, en in Zutphen gaat dit gebeuren. De Stentor sprak zelfs van 'de Zutphense Zorgrevolutie'. Over de exacte vorm neemt de gemeenteraad in december een definitief besluit, maar duidelijk is dat commerciële bedrijven en concurrentie daarin geen rol meer krijgen. Dit komt niet uit de lucht vallen, maar dit is afgedwongen door jarenlange strijd van tientallen SP’ers, vakbondsmensen en bovenal thuiszorgers als Alie, Margot en Inge.

Lees verder
6 juni 2017

FRACTIEVOORZITTER SP SOLLICITEERT VOOR DIRECTEUR HET PLEIN

Foto: SP

SP-fractievoorzitter Mathijs ten Broeke heeft gesolliciteerd naar de functie van directeur bij Het Plein. In de sollicitatiebrief maakt ten Broeke duidelijk hoe hij denkt over deze verzelfstandigde Sociale Dienst, over de sollicitatieplicht en over het salaris dat deze nieuwe directeur zou moeten gaan verdienen.

Lees verder
31 januari 2017

Uitstel debat over einde marktwerking huishoudelijke zorg

Foto: SP

Maandagavond zou de gemeenteraad debatteren en stemmen over het einde van de marktwerking in de Zutphense huishoudelijke zorg. Op het laatste moment vragen enkele politieke partijen om uitstel. Zij vragen meer tijd om zich in de huishoudelijke zorg te verdiepen. SP fractievoorzitter Mathijs ten Broeke: ‘Dit is gênant, schaamteloos en gevaarlijk. Deze partijen hadden jaren geleden al moeten beginnen met onderzoeken en analyseren’.

Lees verder
14 december 2015

Thuiszorgers wijzen wethouder de juiste koers

Foto: Seino Dangremond

Een kompas dat in de richting van ‘vaste contracten’ wijst. Dat boden zo’n 30 thuiszorgers en hun sympathisanten vanmiddag aan wethouder Patricia Withagen (GroenLinks) aan. De thuiszorgers willen een vast dienstverband, om hun vak uit te kunnen blijven oefenen.

Lees verder
10 oktober 2015

Ontslag 84 thuiszorgers: schandalig en onnodig

Eind december zal thuiszorgorganisatie Zorgkompas 84 mensen ontslaan die in Zutphen huishoudelijke zorg verlenen. Donderdag viel dit bericht bij hen op de deurmat. Volgens de SP is het schandalig hoe deze mensen behandeld worden en toont het aan dat dit zorgstelsel failliet is.

Lees verder
10 september 2015

Zorg zonder markt, winst voor iedereen

Na jarenlang schaamteloos te bezuinigen op mensen die werken in de huishoudelijke zorg en mensen die daar afhankelijk van zijn, kiest Zutphen nu voor iets beters: zonder winstoogmerk en coöperatief. Dat is een hele verbetering, maar om de huishoudelijke zorg weer sociaal te mogen noemen is meer nodig.
Lees verder
20 juli 2015

SP Lochem 'oormerkt' zorggeld

Foto: SP

De SP in Lochem liet zaterdag zien hoe het wél moet: Geld dat bedoeld is voor zorg oormerken, zodat het alleen aan zorg besteed kan worden. De gemeente kiest ervoor dit níet te doen, waardoor zorggeld vanuit het Rijk bijvoorbeeld aan bouwprojecten besteed kan worden.

Lees verder
15 juli 2015

Open brief van SP Lochem aan het CDA Lochem

In Lochem is een SP werkgroep actief  die op den duur een eigen SP afdeling wil worden. Tot die tijd valt de werkgroep onder afdeling Zutphen. SP werkgroep Lochem knokt keihard voor de zorg in Lochem en dacht tot voor kort in het CDA een bondgenoot te hebben gevonden. Dat blijkt nu anders en dus vraagt de werkgroep aan het CDA om opheldering via de onderstaande open brief.

Lees verder
30 juni 2015

Succes: Huishoudelijke zorg blijft, winstoogmerk verdwijnt

De Zutphense gemeenteraad heeft afgelopen maandag besloten dat de huishoudelijke zorg in Zutphen behouden blijft: zonder winstoogmerk én met een onderzoek naar een coöperatieve uitvoering. Dit betekent dat de thuiszorgers eigenaar zijn van hun werk, en niet managers en directeuren.

Lees verder

Pagina's

U bent hier