h

Thuiszorg

8 mei 2018

Einde marktwerking huishoudelijke zorg in Zutphen vanaf 2021

Foto: SP Zutphen

In het nieuwe coalitieakkoord van GroenLinks, SP, PvdA en VVD staat dat het er vanaf 2021 in de huishoudelijke zorg alleen nog gewerkt wordt met werknemerscoöperaties, waarbij structurele subsidie het meest voor de hand ligt. Hiermee komt in Zutphen een einde aan de marktwerking in de huishoudelijke zorg.

Lees verder
2 februari 2018

Stop de marktwerking, stem SP

Maandagavond 29 januari heeft de Zutphense gemeenteraad met een nipte meerderheid besloten om door te gaan met de marktwerking in de huishoudelijke zorg. Het afschaffen van die marktwerking is de enige manier waarop thuiszorgers vaste contracten kunnen krijgen, en patiënten vertrouwde hulpen. Lees verder
27 januari 2018

Zutphen steunt massaal thuiszorgers in hun strijd voor afschaffing marktwerking

Foto: SP Zutphen

De handtekeningenactie die thuiszorgers drie weken geleden startten heeft in korte tijd meer dan 1700 steunbetuigingen opgeleverd. Zaterdag sloten de thuiszorgers en de SP de actie af met een bijeenkomst in het Waterkwartier.

Lees verder
11 januari 2018

Zo kom je af van de marktwerking in huishoudelijke zorg

In Zutphen staan we op een kantelpunt in de geschiedenis, want in de huishoudelijke zorg is het einde van de marktwerking en aanbestedingen in zicht. Dankzij een goed alternatief en de groep thuiszorgers die samen een vuist maken, pakken we terug wat jarenlang is overgelaten aan commerciële bedrijven.

 

Lees verder
15 november 2017

De Zutphense zorgrevolutie komt eraan

Foto: SP

Een gemeente die de huishoudelijke zorg organiseert zónder marktwerking: dat is een unieke omwenteling, en in Zutphen gaat dit gebeuren. De Stentor sprak zelfs van 'de Zutphense Zorgrevolutie'. Over de exacte vorm neemt de gemeenteraad in december een definitief besluit, maar duidelijk is dat commerciële bedrijven en concurrentie daarin geen rol meer krijgen. Dit komt niet uit de lucht vallen, maar dit is afgedwongen door jarenlange strijd van tientallen SP’ers, vakbondsmensen en bovenal thuiszorgers als Alie, Margot en Inge.

Lees verder
6 juni 2017

FRACTIEVOORZITTER SP SOLLICITEERT VOOR DIRECTEUR HET PLEIN

Foto: SP

SP-fractievoorzitter Mathijs ten Broeke heeft gesolliciteerd naar de functie van directeur bij Het Plein. In de sollicitatiebrief maakt ten Broeke duidelijk hoe hij denkt over deze verzelfstandigde Sociale Dienst, over de sollicitatieplicht en over het salaris dat deze nieuwe directeur zou moeten gaan verdienen.

Lees verder
31 januari 2017

Uitstel debat over einde marktwerking huishoudelijke zorg

Foto: SP

Maandagavond zou de gemeenteraad debatteren en stemmen over het einde van de marktwerking in de Zutphense huishoudelijke zorg. Op het laatste moment vragen enkele politieke partijen om uitstel. Zij vragen meer tijd om zich in de huishoudelijke zorg te verdiepen. SP fractievoorzitter Mathijs ten Broeke: ‘Dit is gênant, schaamteloos en gevaarlijk. Deze partijen hadden jaren geleden al moeten beginnen met onderzoeken en analyseren’.

Lees verder
14 december 2015

Thuiszorgers wijzen wethouder de juiste koers

Foto: Seino Dangremond

Een kompas dat in de richting van ‘vaste contracten’ wijst. Dat boden zo’n 30 thuiszorgers en hun sympathisanten vanmiddag aan wethouder Patricia Withagen (GroenLinks) aan. De thuiszorgers willen een vast dienstverband, om hun vak uit te kunnen blijven oefenen.

Lees verder
10 oktober 2015

Ontslag 84 thuiszorgers: schandalig en onnodig

Eind december zal thuiszorgorganisatie Zorgkompas 84 mensen ontslaan die in Zutphen huishoudelijke zorg verlenen. Donderdag viel dit bericht bij hen op de deurmat. Volgens de SP is het schandalig hoe deze mensen behandeld worden en toont het aan dat dit zorgstelsel failliet is.

Lees verder
10 september 2015

Zorg zonder markt, winst voor iedereen

Na jarenlang schaamteloos te bezuinigen op mensen die werken in de huishoudelijke zorg en mensen die daar afhankelijk van zijn, kiest Zutphen nu voor iets anders. Tot nu toe gaf iedere verandering alleen maar ellende: minder geld, minder zorg aan huis en veel ontslagen medewerkers. Keer op keer. Die neerwaartse spiraal hebben we een halt toe geroepen, nu moeten we de weg omhoog weer te pakken krijgen.

 

Lees verder

Pagina's

U bent hier