h

Raad neemt SP voorstel huishoudelijke zorg aan

13 oktober 2014

Raad neemt SP voorstel huishoudelijke zorg aan

Het wijzigingsvoorstel van de SP over de Huishoudelijke Zorg is aangenomen. Tijdens het debat maandagavond over de beleidskaders van het 'sociale domein' heeft de raad vóór het amendement van de SP en fractie Jansen gestemd.

De SP en fractie Jansen kregen brede steun (18 stemmen voor, 8 stemmen tegen) voor het voorstel dat zegt dat voor iedereen die niet zonder kan, er een mogelijkheid moet blijven om hulp in de huishouding te krijgen. Fractie Jansen was mede-indiener.

De SP maakt zich ernstige zorgen over de veranderingen in de zorg. “Het Rijk dwingt gemeentes forse bezuinigingen door te voeren. Het komt er op aan die bezuinigingen zo zorgvuldig mogelijk door te voeren en de menselijke maat daarin voorop te blijven stellen. Dit amendement geeft daar blijk van,” zegt SP-raadslid Mathijs ten Broeke, “er is de afgelopen jaren al genoeg bezuinigd op de Huishoudelijke Zorg in Zutphen en we moeten Lochemse toestanden hier voorkomen.”

Bij de indiening van het tekstwijzigingsvoorstel diende de SP ook de 1894 handtekeningen in, die zij samen met thuiszorgmedewerkers in tien dagen tijd ophaalde voor het behoud van de Huishoudelijke Zorg in Zutphen.

“Hoe de Huishoudelijke Zorg er precies uit komt te zien moet nog bepaald worden, die disussie wordt over een paar maanden apart gevoerd. Ook tijdens die discussie maken we ons hard voor sociale afspraken. Want iedereen die zorg nodig heeft, hoort zorg te krijgen”.

U bent hier