h

‘Het is van belang dat we de thuiszorg hier goed organiseren’

8 juni 2015

‘Het is van belang dat we de thuiszorg hier goed organiseren’

Foto: Seino Dangremond

Vrijdagavond 5 juni organiseerden de gemeenteraadsleden van de SP een discussieavond over de toekomst van de huishoudelijke zorg. Zorgmedewerkers en mensen die zorg ontvangen waren aanwezig, en ook wethouder Patricia Withagen was erbij. “Als mensen langer thuis moeten blijven wonen, dan is het van belang dat we de thuiszorg hier goed organiseren”, zei zij die avond, naar aanleiding van de gesprekken die gevoerd werden.

Foto: SP

Op de avond werd door praktijkverhalen duidelijk wat het belang is van een goede huishoudelijke hulp. De preventieve en signalerende functie die zij hebben draagt niet alleen bij aan de menselijke waardigheid, het is ook kostenbesparend.

De SP probeert op allerlei manieren zoveel mogelijk zorgverhalen te verzamelen om een goed beeld te krijgen van de situatie van de zorg in Zutphen. Dat doen de socialisten door langs de deuren te gaan, door het openen van een vertelpunt, maar ook door het organiseren van een avond als deze. De SP is van mening dat iedereen die zorg nodig heeft zorg dient te ontvangen, en dat de professional –dat wil zeggen de zorgverlener, en niet een ambtenaar van de gemeente- dient te bepalen of iemand zorg nodig heeft. 

U bent hier