h

SP eist duidelijkheid over uitstel komst cluster-4 school

7 januari 2016

SP eist duidelijkheid over uitstel komst cluster-4 school

De SP heeft samen met D66 vragen gesteld aan de wethouder over de gang van zaken rondom de nevenvestiging van Klein Borculo die naar Zutphen zou komen. Eind 2015 werd ineens bekend dat deze cluster-4 school er wegens geldgebrek niet meer kon komen. Wat is er mis gegaan?

Op 10 maart 2014 heeft de raad besloten dat deze school voor leerlingen met gedragsproblematiek of psychiatrische problematiek naar Zutphen kon komen. Een jaar later, in januari 2015, waren er gesprekken tussen de gemeente en de school voor een mogelijke locatie. In december 2015 liet het college weten dat er geen geld meer was en dat de vestiging niet in Zutphen kon komen. Nu wordt de komst uitgesteld. Wat is er in die tussentijd gebeurd? Waarom kwam het college pas in december met het bericht dat er geen geld meer was?

SP-raadlid Ellis Müller:

“De SP vindt het belangrijk dat deze school er komt. Leerlingen die nu naar een cluster-4 school gaan moeten lang reizen. Ze moeten naar Borculo, Doetinchem of Apeldoorn. Juist voor deze leerlingen zou het goed zijn als ze in hun eigen omgeving naar school kunnen. Zutphen is een stad met een breed onderwijspalet, een cluster-4 school zou hier goed tussen passen. Daarnaast scheelt het voor de gemeente ook nog in kosten voor het leerlingenvervoer als de school in Zutphen komt te staan.”

Destijds ging het om 52 leerlingen uit Zutphen. Ook heeft de gemeente gesproken met omliggende gemeenten zoals Bronckhorst, Voorst en Lochem, hier zouden ook nog zo'n 10 a 15 leerlingen naar de vestiging in Zutphen kunnen gaan.

U bent hier