h

Onderwijs

27 juni 2017

Voor alle moedige meesters en juffen in Zutphen en Warnsveld

Foto: SP

Leerkrachten van bijna alle basisscholen in Zutphen/Warnsveld hebben dinsdagochtend gestaakt. Voor minder werkdruk, voor meer respect en voor een eerlijke beloning. Daarom hebben wij laten weten dat we achter de meesters en juffen uit Zutphen/Warnsveld en de rest van Nederland staan.

Lees verder
7 januari 2016

SP eist duidelijkheid over uitstel komst cluster-4 school

De SP heeft samen met D66 vragen gesteld aan de wethouder over de gang van zaken rondom de nevenvestiging van Klein Borculo die naar Zutphen zou komen. Eind 2015 werd ineens bekend dat deze cluster-4 school er wegens geldgebrek niet meer kon komen. Wat is er mis gegaan?

Lees verder
18 oktober 2015

SP: Kleine klassen als oplossing leerlingenkrimp

Het rommelt in onderwijsland. Op 28 oktober 2014 meldde de Stentor dat de vier Zutphense voortgezet onderwijsscholen kunnen rekenen op een leerlingenkrimp van 20 procent in de komende 15 jaar. Dit gaat om meer dan 1000 leerlingen. Als er geen maatregelen worden genomen is er op termijn nog maar plaats voor drie van de vier scholen in Zutphen.

 

Lees verder
9 oktober 2015

Onderzoek naar gezamenlijke brugperiode leidt tot vraagtekens

Foto: SP Zutphen

De vier Zutphense scholen voor Voortgezet Onderwijs starten samen een onderzoek naar één gezamenlijke brugperiode voor het vmbo. Dat betekent dat leerlingen pas na een of twee jaar brugklas hun definitieve schoolkeuze hoeven te maken. Dat is vrijdagmiddag bekend gemaakt. Docenten hebben veel vragen over dit voornemen.

Lees verder
21 maart 2015

Geef docenten zeggenschap in vraagstuk leerlingenkrimp

Bij nieuwscafé Stroom werd vorige week het vraagstuk over de krimp in het onderwijs besproken. Het was een mooie avond. De vier Zutphense scholen én de onderwijswethouder hebben namelijk een hernieuwde intentieverklaring getekend.

Lees verder

U bent hier