h

SP gaat onderhandelen met GL, PvdA en VVD

11 april 2018

SP gaat onderhandelen met GL, PvdA en VVD

Als grootste partij heeft Groenlinks er afgelopen woensdag voor gekozen om het formatieproces in te gaan met de SP, PvdA en VVD. Hiermee kiest Groenlinks voor de coalitie die het meest recht doet aan de verkiezingsuitslag.

Foto: Ronald Hissink
SP-fractievoorzitter Mathijs ten Broeke is positief over deze keuze:

“Op basis van goede afspraken kunnen we met deze coalitie een heel mooi onderhandelingsresultaat bereiken en een sterk nieuw gemeentebestuur neerzetten, daar heb ik vertrouwen in.”

De formatie staat net als de informatieronde onder leiding van twee personen. Naast informateur Victor Boldewijn heeft GroenLinks ook Ria Peters benoemd als formateur. Peters heeft acht jaar in de raad gezeten voor Groenlinks in Arnhem en is zeer ervaren in coaching en procesbegeleiding. Groenlinks-fractievoorzitter Liza Luesink: “Ik verwacht dat we met deze formateurs snel kunnen werken aan de vorming van een goed team voor de komende vier jaar. We gaan direct aan de slag!”

  • Dit is de brief die de SP eerder richtte aan de informateurs, met de inzet voor de onderhandelingen.

U bent hier