h

Handtekeningen behoud bieb stromen binnen

29 september 2018

Handtekeningen behoud bieb stromen binnen

Foto: Guido Weesie

De Zutphense SP afdeling stond deze zaterdag op de markt om  handtekeningen op te halen voor het behoud van de bibliotheek in Zutphen. SP’er Guido Weesie: ‘De bibliotheek is te belangrijk en te mooi om verloren te laten gaan.’

Gemeente Zutphen moet stevig bezuinigen. Dat komt voornamelijk door bezuinigingen die de Rijksoverheid bij de gemeente heeft neergelegd. Het college van burgemeester en wethouders moet daardoor elk jaar 13 miljoen euro bezuinigen en stelt voor om € 150.000,- van die bezuinigingen bij de bibliotheek te halen. Directeur Huis in ’t Veld gaf daarop aan dat deze bezuiniging mogelijk zou kunnen leiden tot sluiting van de bieb in Warnsveld of zelfs de vestiging in de Broederenkerk in Zutphen. De SP wil dat voorkomen.

Guido Weesie: ‘Bijna iedereen wil tekenen voor het behoud van de bibliotheek. Als mensen niet willen tekenen, is dat omdat ze niet weten waar er dán op bezuinigd moet worden. Onze gemeenteraadsfractie is hard op zoek naar alternatieve bezuinigingen, zodat de bibliotheek behouden kan blijven.’

Voor vragen kun u contact opnemen met fractievoorzitter Nils Müller

U bent hier