h

Nieuwe voorzitter zet Zutphense sociale strijd voort

30 november 2023

Nieuwe voorzitter zet Zutphense sociale strijd voort

Foto: SP

Na tien jaar succesvol de kar getrokken te hebben, heeft Nils Müller de voorzittershamer overgedragen. De ledenvergadering heeft op dinsdag 28 november Debbie van Dijk gekozen om de komende jaren leiding te geven aan de Zutphense SP-afdeling.

De groei in het activisme, het aantal leden en het aantal zetels in de gemeenteraad ontstonden in de tien jaar waarin Müller afdelingsvoorzitter was. De leden bedankten hem voor zijn inspiratie, strijdlust en tomeloze inzet. Hij blijft actief in de afdeling, maar houdt nu meer aandacht over voor al het andere belangrijke in het leven.

Foto: SP

Nieuwe leider met ervaring

In de ervaren Debbie van Dijk (25) zien de leden de logische opvolger. Twee jaar geleden kozen zij haar al als bestuurslid. Ze heeft een grote rol gespeeld in onder meer de acties voor het ziekenhuis en een lagere energierekening. Daarnaast is ze ook landelijk actief bij SP Jongeren en werkt ze voor de Tweede Kamerfractie.

Aangevuld bestuur maakt veelzijdig team

Naast een nieuwe voorzitter kozen de leden ook drie nieuwe bestuursleden: Cor Garretsen, Marije Lander en Gert Müller. De huidige bestuursleden zijn herkozen. Daarmee is er voor tenminste de komende twee jaar weer een sterk en veelzijdig team om leiding te geven aan de Zutphense SP-afdeling.

Verkiezingscampagne geëvalueerd

Daarnaast heeft de ledenvergadering ook de verkiezingscampagne geëvalueerd. Een lichtpuntje hierin was dat de SP in Zutphen tweederde meer stemmen kreeg dan het landelijk gemiddelde. Maar de leden waren het erover eens dat er veel moet gebeuren om nieuwe verkiezingen te winnen. Aan strijdlust hiervoor geen gebrek, de inzet voor een sociaal en solidair Zutphen bleek unaniem.

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier