h

Mathijs ten Broeke

06 - 422 877 33

Van alle Zutphense raadsleden ben ik als laatst geboren, in 1990. Sindsdien woon en leef ik in Zutphen. Op één jaar na, toen ik in Zwolle woonde. Daar heb ik de hbo-opleiding Journalistiek gedaan. Ik speel basgitaar in een rockband, ben dol op zeilen en ben al jaren actief bij de SP.

In 2010 werd ik actief bij ROOD, jong in de SP. Het activisme van de jongerenvereniging maakte mij enthousiast. Niet lullen maar poetsen en samen met jongeren de wereld een stukje beter maken. Ik heb in de loop der jaren gezien hoeveel er kan veranderen zodra mensen zich organiseren: een huisjesmelker die zijn onleefbare woningen ineens opknapt nadat zijn huurders samen een vuist tegen hem maakten, een skatebaan die toch verlichting en prullenbakken kreeg nadat skaters zich verenigden en voor hun belangen streden, etcetera.


"TER PLEKKE DE SFEER  PROEVEN, IN PLAATS VAN ALLEEN DE KOFFIE IN HET GEMEENTEHUIS."


De gemeenteraad is een heel ander verhaal, maar ook weer niet. Want ook op deze plek maak ik Zutphen een stukje beter. En beter betekent voor mij: meer menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Langs die meetlat leg ik alle onderwerpen die voorbijkomen. Ik zorg dat ik de onderwerpen die spelen in Zutphen niet alleen op papier te zien krijg, maar ook écht onder ogen kom. Door me genoeg op straat te begeven, in contact te blijven met de mensen om wie het gaat, ter plekke de sfeer te proeven in plaats van alleen de koffie in het gemeentehuis, gebruik ik al mijn zintuigen. Alleen zo kan ik met recht van spreken deelnemen aan de raadsvergaderingen.

Foto: Fotograaf Hettema

U bent hier