h

Weg met het schuldenstelsel, staak voor je stufi!

26 oktober 2014

Weg met het schuldenstelsel, staak voor je stufi!

Ben je jong en wil je ook wat doen? Wil je niet over politiek praten, maar gewoon de wereld en Zutphen iets veranderen en socialer maken?! Dan is ROOD, jong in de SP een toffe club om je bij aan te sluiten. Zo is ROOD onder andere 14 november op het Malieveld in Den Haag te vinden om te 'staken voor stufi'.

 

Ook in Zutphen zijn genoeg scholieren die straks willen studeren. Voor je het weet zit je tot je nek in de schulden. Een student die geen rijke ouders heeft, loopt zo minstens €30.000 schuld op. Hoogstwaarschijnlijk heb je deze rond je pensioenleeftijd afbetaald, als je tenminste een baan vindt na je studie. Dit is een aanslag op de toegankelijkheid van het onderwijs. Tienduizenden jongeren hebben al gezegd niet (verder) te zullen studeren wanneer er een schuldenstelsel wordt ingevoerd.

Let op! Geld lenen kost geld. Deze tekst zie je bij veel reclames voorbij komen. Iedereen, vooral jongeren, moet zich ervan bewust zijn dat geld lenen niet zomaar zonder gevolgen is. Maar van minister Bussemaker (Onderwijs) moeten toekomstige studenten zich in de schulden storten. De regering van de VVD en PvdA heeft samen met D66 en GroenLinks besloten om de studiefinanciering af te schaffen en een schuldenstelsel in te voeren.

Wil jij ook niet blijven toekijken hoe deze regering ons onderwijs om zeep helpt? Wil je vooral iets doen? Kom dan op vrijdag 14 november naar de demonstratie op het Malieveld in Den Haag. Trommel zo veel mogelijk vrienden en bekenden op, zodat we samen sterk staan. Het is nog niet te laat! Ook als je geen student meer bent kun je solidair zijn, want onderwijs is belangrijk voor ons allemaal!

ROOD is er bij, jij ook?

  • Op Facebook kun je je aanmelden en lees je alle updates.
  • De demonstratie wordt georganiseerd door LSVb, ISO, LKvV, LAKS, JOB, NJR, AOb, FNV Jong, CNV jongeren, VCP Young Professionals, ROOD, CDJA, PerspectieF en PINK!.
Wil je meer  weten over ROOD? Mail of bel dan met ellismuller88@gmail.com (06-49313266) of stuur een berichtje naar rood@sp.nl 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier