h

SP verspreidt zwartboek thuiszorg in Lochem

12 april 2015

SP verspreidt zwartboek thuiszorg in Lochem

Foto: Gerrit van Wijhe

De SP-werkgroep Lochem is begonnen met het verspreiden van het zwartboek dat zij maakte over de thuiszorg in de gemeente Lochem. Hierin staan verhalen gebundeld die vertellen welke gevolgen de asociale keuzes van het gemeentebestuur opleveren.

Het wegbezuinigen van de thuiszorg is volgens de SP onmenselijk en onnodig. Werkgroepvoorzitter Gerrit van Wijhe:

"De gemeente Lochem krijgt 2,7 miljoen euro vanuit de rijksoverheid om te besteden aan zorg, maar kiest er bewust voor om meer dan 2 miljoen euro van dat bedrag aan andere zaken te besteden. In Lochem worden de verkeerde politieke keuzes gemaakt, met alle gevolgen van dien. Dat pikken we niet."

Woensdag sprak de rechter uit dat ook de gemeente Lochem fout zit met het rigoureus schrappen van de Huishoudelijke Zorg (HH1). De uitspraak ging over vijf situaties waarin mensen per 1 april zonder huishoudelijke verzorging kwamen te zitten. De ondersteuning vanuit de gemeente mag niet zomaar stopgezet worden. Eerder al kreeg de gemeente Montferland van de rechter een vergelijkbare uitspraak te horen. 

SP-werkgroep Lochem verspreidt het zwartboek door grote delen van de gemeente, zodat zoveel mogelijk mensen weten wat de gevolgen zijn van de asociale keuzes die gemaakt zijn in het gemeentehuis en dat er een sociaal alternatief is. 

Hier vindt u de digitale versie
van het Zwartboek (pdf)
 

Foto: SP

U bent hier