h

Reactie burgemeester maakt SP woest

20 mei 2015

Reactie burgemeester maakt SP woest

Foto: SP

LOCHEM - De SP is woest over de hooghartige reactie van burgemeester van ’t Erve op het burgerinitiatief dat zij samen met de Lochemse bevolking hadden ingediend, en spreekt van struisvogelpolitiek. Volgens burgemeester van ’t Erve voldoet het burgerinitiatief niet aan de vereisten, maar in de Verordening op het Inwonerinitiatief staat dat de burgemeester daar zelf over gaat[1].

SP Lochem heeft samen met 186 inwoners van Lochem een burgerinitiatief naar burgemeester van ’t Erve gestuurd waarin zij pleiten om de Huishoudelijke Zorg opnieuw op de raadsagenda te zetten en te bespreken of de € 2,7 miljoen euro die Lochem van het Rijk krijgt tóch volledig aan zorg besteed moeten worden. Nu verdwijnt € 2 miljoen euro in de grote pot[2]. De burgemeester heeft via een woordvoerster aan de Stentor laten weten dat de hij niets met het initiatief zal doen.

Gerrit van Wijhe van SP Lochem is kwaad op de burgemeester:

“Deze GroenLinks politicus kiest ervoor zijn kop in het zand te steken. Het is mooi dat gisteravond is besloten dat Lochem opnieuw gaat onderzoeken wie huishoudelijke zorg nodig heeft, maar als zorggeld daar niet voor vrij wordt gemaakt, dan schieten we daar niets mee op. Dan is zo’n onderzoek een lege huls. Eigenlijk is het heel vreemd dat de raad heeft besloten dat zo’n onderzoek moet komen terwijl zij weten dat het geld er toch niet voor is. Die € 2,7 miljoen euro die Lochem voor zorg krijgt, moet naar zorg gaan. Dáár moet het over gaan in de raad. Die miljoenen zijn niet bedoelt om de begroting mee sluitend te krijgen, zoals nu wel het geval is.”

 

[1] Artikel 6.1 van de verordening inwonersinitiatief

[2] Beleidsplan WMO Zutphen/Lochem, pagina 28, paragraaf 9.1


Lees ook:  

 

U bent hier