h

Blog Nils Müller

9 februari 2020

Wie is eigenlijk de baas in Zutphen?

Foto: SP

‘Politiek observator’ Henk Weststrate schreef op 4 februari zijn politieke observaties op voor LokaalGelderland. Dat van zijn ‘observatie’ over de vacatures voor Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) geen snars klopt laat ik maar voor wat het is (vacatures die zijn ontstaan in de afgelopen periode worden gewoon ingevuld, zoals de wethouder tijdens het debat ook aangaf). Het is zijn opmerking over de bijdrage van de SP in dat debat die om een reactie vraagt.

Lees verder
22 februari 2019

De energierekening is te hoog. Het is tijd voor klimaatrechtvaardigheid.

Hoe hard kabinet Rutte III ook zijn best doet: niemand kan nog ontkennen dat de energierekening stijgt. En die stijging van gemiddeld € 334,- brengt steeds meer inwoners van Zutphen in financiële problemen. Terwijl grote vervuilende bedrijven geld cadeau krijgen, betalen huurders de rekening. Dat moet precies andersom.

Lees verder
23 juni 2018

Bewindvoering is handel voor commerciële bureaus

De gemeente Zutphen staat voor een enorme bezuinigingsopdracht van zo’n negen miljoen euro per jaar. Een belangrijke oorzaak van de te grote uitgaven, is dat de gemeente de grip op de uitvoering van tal van zaken kwijt is geraakt, omdat die uitvoering vaak op afstand is gezet door middel van uitbestedingen of gemeenschappelijke regelingen.

Lees verder
19 januari 2016

Huurdersorganisatie Woonbedrijf ieder1 wordt gedrocht

Sinds de verzelfstandiging van de woningcorporaties, en zeker sinds de oprichting van Woonbedrijf ieder1 hebben we in Zutphen een gebrek aan huurdersdemocratie. Woonbedrijf ieder1 doet er sinds haar oprichting alles aan om de zeggenschap van huurders tot het absolute minimum te beperken. Maar de huurders zelf pikken het niet meer. Het is tijd voor verandering.

 

Lees verder

U bent hier