h
We werken hard voor ons land, voor onze mensen en voor onze idealen. Voor vooruitgang moeten we knokken, dat weten we. Sinds kort of al heel erg lang. Soms zijn we moe, boos en lijkt het allemaal tegen te zitten. Maar juist dan staan wij op. Met meer energie, meer moed en meer hoop.

 

Nieuws van de Afdeling
28 september 2022

SP Jongeren op de bres voor lagere kosten

Foto: SP

De Zutphense SP Jongeren roepen op om de kosten te verlagen. Deze boodschap – gericht aan minister-president Rutte en minister van Financiën Kaag – hangt sinds gisteravond op een spandoek bij de fietstunnel bij het station. Voor steeds meer mensen zijn de kosten veel te hoog en hun inkomen veel te laag stellen de jongeren. Daarom moet dit kabinet dit jaar nog iets doen aan de gestegen kosten.

Lees verder
5 september 2022

Praat mee over onze pensioenen

Foto: SP

Ondanks dat er bijna 2000 miljard euro in de pensioenpotten zit stijgen de pensioenuitkeringen nog steeds niet mee met de prijzen. Bovendien wil het kabinet nog dit jaar het pensioenstelsel overhoop gooien zonder dat de consequenties overzien worden, om zo van uw uitgestelde loon een onzeker casinopensioen te maken. Dat moet en kan anders!

Lees verder
24 augustus 2022

Zutphense zomergasten bij SP barbecue

Foto: SP

Eten en muziek, een lach en een traan, dat waren de ingrediënten van het geslaagde ledenfeest van de Zutphense SP afgelopen zaterdag. Dit keer in buurthuis de Uitwijk kwamen ruim 30 leden bijeen voor deze jaarlijkse traditie.

Lees verder
6 augustus 2022

Zutphense SP in actie voor lagere kosten

Foto: SP Zutphen

In de Zuidwijken is afgelopen zaterdag gewerkt aan het grootste boodschappenlijstje ooit. Bij winkelcentrum de Brink heeft de SP verhalen verzameld van mensen die door de stijgende kosten en achterblijvende inkomens steeds meer in de problemen raken. Hun boodschap aan minister-president Rutte is toegevoegd aan het grootste boodschappenlijst ooit.

Lees verder
7 juli 2022

Ziekenhuisbestuur zwicht voor acties; Zutphens ziekenhuis blijft volwaardig

Foto: Anouk Pross

De kogel is door de kerk. Zutphen zal een volwaardig ziekenhuis houden met Intensive Care, Verloskunde en Spoedeisende Hulp. Hiermee komt tijdelijk een eind aan de mogelijke sluitingsplannen die het Gelre had voor haar locatie in Zutphen.

Lees verder
1 juli 2022

Uniek in Nederland: energietoeslag voor huishoudens tot 200% sociaal minimum dankzij SP

Foto: SP

De Zutphense gemeenteraad stemde op vrijdag 1 juli in met een SP-voorstel om meer huishoudens toegang te geven tot de energietoeslag van 800,-. Zutphen liep al voor op het landelijk gemiddelde door 130% van het sociaal minimum te hanteren in plaats van 120%. Door een voorstel van de Zutphense SP is de inkomensgrens flink vergroot, nu hebben gezinnen tot een gezamenlijk inkomen van 3179,42 recht op de toeslag.

Lees verder
27 juni 2022

Nieuwe ziekenhuisbaas weigert te tekenen voor behoud volwaardig ziekenhuis

Foto: Anouk Pross

Een rustig inwerkprogramma zat er voor Rolf de Folter, de nieuwe ziekenhuisbaas van het Gelre, niet in. Op zijn eerste officiële werkdag moest hij meteen aan de slag. Samen met verontruste inwoners was de SP aanwezig om de nieuwe bestuurder een ‘hart voor de zorg’ aan te bieden, met daarop de vraag of hij net zoals het personeel en patiënten zich volledig in zou zetten voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Zutphen. De topman kwam wel naar buiten om het bord aan te nemen, maar het zetten van een handtekening voor volledig behoud zat er niet in.

Lees verder
16 juni 2022

SP helpt bij aanvraag energietoeslag

Foto: SP

Vrijwilligers van de SP zijn deze maand begonnen met het helpen van mensen in Zutphen en Warnsveld bij het aanvragen van de energietoeslag. De gemeente keert eenmalig € 800,- uit aan inwoners met een laag inkomen, als compensatie voor de exploderende energierekeningen. Maar lang niet iedereen weet of die hier recht op heeft en wat ervoor nodig is om die € 800,- te krijgen. Omdat die toeslag terecht moet komen bij iedereen die hier recht op heeft, is de SP deze actie gestart.

Lees verder
16 juni 2022

Lofzang bij afscheid SP-wethouder Mathijs

Dinsdagavond 14 juni was het afscheid van Mathijs in de IJsselstroom. Samen met de gemeenteraad en zijn oude fractie werd teruggeblikt op de afgelopen 4 jaar en naar wat Mathijs in die tijd bereikt heeft.

Lees verder
2 juni 2022

SP wil debat over afbraakplannen nieuw college

Foto: SP

De Zutphense SP-fractie wil donderdagavond eerst een inhoudelijk debat over het coalitieakkoord voordat de raad stemt over de nieuwe wethouders. De reden daarvoor is dat de SP zich zorgen maakt over de plannen die in het akkoord staan, op basis waarvan de wethouders worden aangesteld.

Lees verder

Pagina's

Meer Nieuws leest u hier