h
We werken hard voor ons land, voor onze mensen en voor onze idealen. Voor vooruitgang moeten we knokken, dat weten we. Sinds kort of al heel erg lang. Soms zijn we moe, boos en lijkt het allemaal tegen te zitten. Maar juist dan staan wij op. Met meer energie, meer moed en meer hoop.

 

Nieuws van de Afdeling
13 mei 2022

SP vreest afbraak sociaal beleid door nieuwe coalitie

Foto: SP

GroenLinks, PvdA, BurgerBelang en D66 onderhandelen met elkaar over een nieuw college. Woensdagavond organiseerden zij een bijeenkomst over volkshuisvesting, de overgang naar schone energie en ondernemerschap. Tijdens die bijeenkomsten werd duidelijk de onderhandelende partijen waarschijnlijk zullen kiezen voor afbraak van de sociale voorzieningen die afgelopen jaren met hulp van de SP zijn opgebouwd.

Lees verder
14 april 2022

GroenLinks zet stap naar rechts

GroenLinks, de partij die het grootst werd bij de verkiezingen van 16 maart, wil gaan proberen een coalitie te vormen met de rechtse partijen D66 en BurgerBelang, en de PvdA. Zij kiezen er daarmee voor om niet door te gaan met de SP. SP-fractievoorzitter Mart de Ridder vindt dat jammer: ‘De SP is nodig om de grote maatschappelijke problemen van deze tijd op te lossen.’

Lees verder
20 maart 2022

3 zetels voor SP bij gemeenteraadsverkiezingen

Foto: SP Zutphen

Onverwachts komt het niet, maar pijn doet het wel. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 verloor de SP één zetel, en komt daarmee uit op 3.

Lees verder
14 maart 2022

O.B.S. De Waaier wint Henri van den Bergh van Eijsinga-prijs 2022

Foto: Mathijs ten Broeke

Openbare Basisschool De Waaier is de winnaar geworden van de Henri van den Bergh van Eijsinga-prijs 2022. De prijs is een initiatief van de SP en wordt uitgereikt aan de grootste en belangrijkste inspirator voor sociale vooruitgang.

Lees verder
11 maart 2022

SP’er Mart de Ridder mogelijk nieuwe Zutphense ziekenhuisbaas

Na het aangekondigde vertrek van ziekenhuisbestuurder Michel Galjee staat zijn opvolger al klaar. SP-fractievoorzitter Mart de Ridder heeft direct zijn sollicitatie de deur uit gedaan. In zijn sollicitatiebrief maakt de Ridder duidelijk dat hij als nieuwe ziekenhuisbaas direct het zogenoemde ‘locatieprofileringstraject’ in de prullenbak wil gooien en zal strijden voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Zutphen.

Lees verder
8 maart 2022

Mart de Ridder winnaar lijsttrekkersdebat

Foto: SP Zutphen

De jury van het lijsttrekkersdebat in de gemeente Zutphen heeft SP-lijsttrekker Mart de Ridder uitgeroepen tot winnaar van het debat. Mart gaf volgens de jury het meest duidelijk antwoord op vragen. “Wij konden echt voelen dat de zaal begreep wat hij zei en waarom hij dat zei”, aldus Luka van de jury.

Lees verder
25 februari 2022

SP: Energierekening belangrijkste opdracht nieuw college

Door de Russische inval wordt het verlagen van de energierekening de belangrijkste opdracht voor het nieuwe college, na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Dat zegt SP-fractievoorzitter Mart de Ridder. “De energierekening is nu al niet meer te betalen. Dat wordt alleen nog maar erger. Als we niets doen, leidt de stijgende energierekening tot stijgende armoede.”

Lees verder
14 februari 2022

De aanhouder wint, een nieuwe speeltuin voor het Genestetplein!

Foto: Paula Kluin

De acties voor een speeltuin door bewoners uit de Dichterswijk hebben resultaat: hun project Linie van Hooff heeft een prijs van de provincie gewonnen. Daardoor komt de komst van de speeltuin steeds dichterbij maar dat is niet het enige. De bewoners laten zien dat jezelf verenigen en in actie komt werkt.

Lees verder
5 februari 2022

Vol goede moed de campagne in

Foto: SP

Aan de vooravond van de verkiezingscampagne kwamen de Zutphense SP-leden op 1 februari nog eens bij elkaar om terug te blikken op 2021 en vooruit te kijken op 2022. Tijdens de ledenvergadering werden ook de campagneplannen besproken.

Lees verder
1 februari 2022

Nominaties bekend voor tweede editie Henri van den Bergh van Eijsinga-prijs

Foto: wikipedia

Voor de tweede keer reikt de SP de ‘Henri van den Bergh van Eijsinga-prijs’ uit. De jaarlijkse prijs is vorig jaar in het leven geroepen tijdens het Zutphense Jaar van de Sociale Geschiedenis en is bedoeld voor de grootste inspirator van sociale vooruitgang. Vanaf 1 februari kan iedereen stemmen op zutphen.sp.nl op degene die volgens hem of haar het meest de prijs verdient.

Lees verder

Pagina's

Meer Nieuws leest u hier