h

Iedere crisis maakt rijken rijker en armen armer. Echte verandering komt tot stand wanneer mensen samenwerken. Met iedereen die vindt dat het menselijker en socialer moet, knokken wij in Zutphen voor alternatieven. Wij zijn uw bondgenoot, welkom bij de SP.

Teken hier voor de 'Zon voor allen' petitie

 

Nieuws van de afdeling
2 februari 2023

NOMINATIES BEKEND VOOR HENRI VAN DEN BERGH VAN EIJSINGA-PRIJS 2023

Voor de derde keer reikt de SP de ‘Henri van den Bergh van Eijsinga-prijs’ uit. De jaarlijkse prijs werd in 2021 in het leven geroepen tijdens het Zutphense Jaar van de Sociale Geschiedenis en is bedoeld voor de grootste inspirator van sociale vooruitgang. Vanaf 1 februari kan iedereen stemmen op zutphen.sp.nl op degene die volgens hem of haar het meest de prijs verdient.

Lees verder
1 februari 2023

Gratis busvervoer naar het Volksprotest op 11 februari

Steeds meer mensen kunnen hun energierekening niet betalen. Daarom is er op zaterdag 11 februari om 13:00 uur een Volksprotest op het Beursplein in Amsterdam. De SP afdeling Zutphen organiseert gratis busvervoer van Zutphen naar Amsterdam en terug. Iedereen mag mee.

Lees verder
25 januari 2023

Zutphense SP start meldpunt afvaloverlast

Foto: SP Zutphen

Heb je last van een volle grijze container die niet geleegd wordt? Of van zwerfafval in je buurt? De Zutphense SP-afdeling start een meldpunt voor precies dit soort problemen. Deze problemen worden veroorzaakt door de gemeente Zutphen, die de containers voortaan nog maar eens per maand leegt, in plaats van eens in de twee weken zoals tot december 2022 het geval was.

Lees verder
12 januari 2023

Nomineer jouw inspirator van sociale vooruitgang!

De Zutphense SP reikt voor het derde jaar op rij de speciale Henri van den Bergh van Eijsinga-prijs uit. Hiervoor roept de partij iedereen op om de persoon of organisatie te nomineren die afgelopen jaar inspiratie bracht om de sociale strijd aan te gaan.

Lees verder
20 november 2022

Gevulde Burgerzaal steunt Zutphens SP-plan voor verlaging energierekening

Foto: Anouk Pross

Bijna honderd mensen zijn afgelopen vrijdag bijeengekomen in de Zutphense Burgerzaal om in actie te komen tegen de hoge energierekening. De SP organiseerde deze avond om met mensen uit Zutphen en omgeving te spreken over de oorzaken van de energiecrisis, de volkspetitie voor het nationaliseren van onze energievoorziening én het lokale SP-plan Zon Voor Allen, om in Zutphen collectief alle daken van zonnepanelen te voorzien.

Lees verder
15 november 2022

SP-leider Lilian Marijnissen naar Zutphen

De landelijke steun voor het zonnepanelenplan van de Zutphense SP groeit. Fractievoorzitter van de SP Lilian Marijnissen komt vrijdag 18 november naar Zutphen. Ze zal aanwezig zijn in de Burgerzaal waar de SP haar openbare bijeenkomst houdt over het plan Zon Voor Allen. Daarmee gaat de gemeente de Zutphense daken vol leggen met zonnepanelen. Ook Milieudefensie-directeur Donald Pols heeft publiekelijk al zijn steun uitgesproken voor het plan. Op Twitter noemt hij het een inspirerende actie van de lokale SP.

Lees verder
8 november 2022

SP en TCR chauffeurs krijgen Zutphense gemeenteraad mee in actie tegen achterstallig loon

Foto: PlusOV

De Zutphense SP, chauffeurs en de vakbond voeren al een paar maanden actie tegen achtergehouden loon en het in eigen zakken steken van gemeenschapsgeld door taxibedrijf TCR. Afgelopen maandag stemde de gemeenteraad van Zutphen bijna unaniem in met het SP-voorstel om het taxibedrijf op het matje te roepen voor deze wanpraktijken. Een goed en zeer nodig signaal, vindt SP-fractievoorzitter Mart de Ridder:

Lees verder
3 november 2022

Meld je aan voor onze avond over het nationaliseren van onze energie

Foto: SP

Kom vrijdag 18 november naar onze lokale avond over het nationaliseren van onze energie. Voorafgaand is er de mogelijkheid om gratis een maaltijd te eten. Iedereen is welkom in de Burgerzaal in het Zutphense stadhuis.

Lees verder
21 oktober 2022

SP: Verlaag energierekening door gratis zonnepanelen

Foto: SP Zutphen

Als het aan de SP ligt, gaat de gemeente Zutphen gratis zonnepanelen leggen bij iedereen die dat wil. De SP presenteert op zaterdag 22 oktober een plan waar dat in staat. Het doel is de energierekening van Zutphenaren drastisch te verlagen.

Lees verder
10 oktober 2022

Chauffeurs TCR en SP Zutphen tegen gemeente: roep TCR en PlusOV op het matje vanwege overtreden CAO

Foto: PlusOV

Chauffeurs van lokaal taxibedrijf TCR zijn sinds de zomer actie aan het voeren voor eerlijk loon. Eerder pleegden ze een werkoverleg omdat ze tot wel 12.5% gekort worden op hun inkomen, dat door de vakbond FNV als illegaal is bestempeld. TCR levert ook chauffeurs voor PlusOV, bekend van onder andere het leerlingenvervoer in de gemeente.

Lees verder

Pagina's

Meer Nieuws leest u hier