h
We werken hard voor ons land, voor onze mensen en voor onze idealen. Voor vooruitgang moeten we knokken, dat weten we. Sinds kort of al heel erg lang. Soms zijn we moe, boos en lijkt het allemaal tegen te zitten. Maar juist dan staan wij op. Met meer energie, meer moed en meer hoop.

 

Nieuws van de Afdeling
1 augustus 2019

Buitensingel omgedoopt tot ‘Uitbuitsingel’

Foto: Ellis Müller

Huurders van Woonbedrijf Ieder1 hebben hun straat een nieuwe naam gegeven. De Buitensingel is door hen omgedoopt tot ‘Uitbuitsingel’. Met de actie roepen ze Woonbedrijf Ieder1 nogmaals op de huurverhoging met terugwerkende kracht terug te draaien totdat alle problemen zijn verholpen. Ook vragen ze excuses voor hoe er met hen is omgegaan.

Lees verder
27 juli 2019

Huurders Ieder1 opnieuw in actie met SP

Foto: SP Zutphen

Tientallen huurders uit het Waterkwartier te Zutphen komen samen met de SP opnieuw in actie tegen Woonbedrijf Ieder1. Ze stuurden gezamenlijk brieven waarin ze vragen om een tegemoetkoming voor onvoorziene schade en kosten na een renovatie. Huurder Bennie Berendsen: “Tijdens de renovatie is er gebruik gemaakt van ons water en onze elektriciteit. Ook is er veel schade in en om huis aangericht. Wij willen hier een tegemoetkoming voor.”

Lees verder
20 juli 2019

Kom naar het SP Zomerfeest!

Geachte SP'er of strijdmakker.

Lees verder
9 juli 2019

Overwinning huurders: woonlasten mogen niet meer stijgen na renovatie

Het SP voorstel om een ‘woonlastenwaarborg’ in te voeren is in de gemeenteraadsvergadering van 8 juli aangenomen. Huurders uit verschillende Zutphense wijken vragen daar al langer om en waren massaal aanwezig. Woonlasten mogen nu van de gemeente niet meer stijgen na een renovatie.

Lees verder
9 juli 2019

De Zutphense kermis blijft op de markt!

Foto: Mart de Ridder

Na een jaar lang actie kwam gisterenavond het verlossende woord: de kermis blijft op de markt in de binnenstad. In 2019, 2020 en de jaren daarna. SP-raadslid Ellis Müller: ‘Als je samen opstaat, dan is alles mogelijk’.

Lees verder
8 juli 2019

Uitnodiging: speeltuinfeestje Genestetplein

Foto: SP media

De speeltuin op het Genestetplein was onveilig voor kinderen omdat de gemeente het jarenlang had verwaarloosd. Huurders stonden samen met de SP op en zorgden we ervoor dat ons speeltuintje opgeknapt werd. Het speeltuintje is weer veilig!

Lees verder
26 juni 2019

Onderzoek Follow the Money toont gegraai van zorgbedrijven aan

Foto: SP Zutphen

De Zutphense gemeenteraad van 8 april roept SP-wethouder Mathijs ten Broeke op het matje tijdens het vragenkwartiertje. De reden? Zijn uitspraken over aanbestedingen in de thuiszorg in de Stentor van de week ervoor. CDA, D66 en BewustZW riepen de wethouder op om zijn woorden te nuanceren, het zou de zorgbedrijven in een kwaad daglicht stellen en onnodig hard zijn. "Een realistischere toon zou iets beter zijn" zei het CDA.

Lees verder
18 mei 2019

Zutphense huurders eisen ingrijpen politiek

Foto: SP Zutphen

Ruim 60huurders kwamen vanavond bijeen op ‘de Grote Huurdersavond’. De avond was georganiseerd door de SP om verschillende groepen huurders, die al lange tijd actievoeren voor verbetering, samen te brengen. Ze eisen dat de politiek ingrijpt om hun situatie te verbeteren.

Lees verder
8 mei 2019

17 MEI: DE GROTE HUURDERSAVOND

Foto: Ellis Müller

Huur jij een woning in Zutphen? Wil jij samen met je buurtgenoten in actie komen of is jullie buurt al bezig? Dan ben je van harte uitgenodigd op De Grote Huurdersavond.

Lees verder
7 mei 2019

15 mei: Avond over woede, hoop en de EU in Zutphen

Foto: SP

Kandidaat-Europarlementariër Jannie Visscher zal woensdag 15 mei aandoen in de SP-tour door het land. Tijdens de openbare avond spreekt Visscher, nummer twee van de SP-lijst, over woede en hoop in de samenleving en de komende verkiezingen. De avond maakt onderdeel uit van 50 SP-avonden door het hele land in aanloop naar de EU-verkiezingen op 23 mei.

Lees verder

Pagina's

Meer Nieuws leest u hier