h

Nieuws uit 2024

3 juni 2024

Zutphen steunt miljonairsbelasting

Foto: SP

Mensen die meer dan 5 miljoen euro bezitten iets meer bij laten dragen aan de samenleving. Massaal spraken Zutphenaren afgelopen zaterdag hun steun uit voor deze miljonairsbelasting. Voor sociale vooruitgang is het volgens de Zutphense SP hard nodig om de welvaart te herverdelen, in plaats van de samenleving te verdelen.

Lees verder
20 mei 2024

De aanhouder wint! de Genestetplein heeft nieuwe speeltuin.

Foto: SP

Het is het eindresultaat van jarenlang actievoeren van de SP en omwonenden, het spiksplinternieuwe natuurspeeltuintje op het de Genestetplein. Paula Kluin, SP'er die sinds het begin betrokken is bij de actie: 'Het heeft even mogen duren, maar ik ben zo trots op iedereen die heeft meegeholpen.'

Lees verder
8 mei 2024

STRIJD VOOR BEHOUD BEVOLKINGSONDERZOEK IN ZUTPHEN

Foto: Pixabay

Het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek naar borstkanker wordt sinds kort niet meer in Zutphen gedaan. Mensen moeten nu naar Deventer of elders. SP'er Fienke van Veen maakt zich hier boos over en staat met dit opinieverhaal in weekblad Het Contact.

Lees verder
29 april 2024

Wethouder wonen weigert kant te kiezen van bewoners

Foto: SP

''Staat u aan de kant van Zutphense huurders of van wegkijkend Woonbedrijf Ieder1?''. Met deze vraag riepen de bewoners van de Praebsterkamp, Hemonystraat en de Weg naar Laren wethouder Jasper Bloem (wonen, PvdA) op aan hun kant te staan in een kwestie die speelt tussen huurders en het woonbedrijf Ieder1. Wethouder Bloem koos niet de kant van de bewoners maar bleef neutraal.

Lees verder
5 april 2024

HET KAN ANDERS, HET MOET ANDERS

Goede collectieve afvalinzameling is een kwestie van beschaving. Toch wil de gemeente de grijze container afschaffen. Dit werkt niet en is oneerlijk. Dus in de afvalbak met dit beleid. De SP stelt deze alternatieven voor:

Lees verder
5 april 2024

EEN BETER MILIEU BEGINT NIET BIJ ONSZELF, MAAR BIJ VERVUILENDE BEDRIJVEN

Het Zutphense afvalbeleid werkt niet, het is oneerlijk en het dreigt nog oneerlijker te worden. De gemeente Zutphen houdt stevig vast aan het motto “een beter milieu begint bij jezelf”. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier