h

Nieuws uit 2018

27 december 2018

In memoriam: Corrie van Hoogmoed (1941 – 2018)

Foto: SP

De zekerheid waar we altijd van op aan konden is dat Corrie er bij is, weliswaar iets te laat. Op die zekerheid na bleef ze ons keer op keer positief verrassen en verbazen. Met haar zelfgemaakte gedichten, haar opvallende avonturen en haar bewonderenswaardige stoutmoedigheid. “Hou je taai, hè” zei Corrie vaak als ze op de fiets naar huis stapte. Over haar gezondheid maakten we ons weleens zorgen, maar vooral zijzelf hield zich altijd taai. Des te harder kwam het bericht aan dat ze in het ziekenhuis was opgenomen. Slechts een dag later kwam het volgende bericht dat ons nog harder raakte. Op zaterdag 22 december is Corrie van Hoogmoed in het ziekenhuis overleden.

Lees verder
20 december 2018

SP: Voorkomen woonlastenstijging door hoge energierekening

Volgend jaar stijgt de energierekening met tientjes per maand. Zeker slecht geïsoleerde woningen zullen dat gaan merken. De SP wil dat het gemeentebestuur en de woningcorporaties maatregelen nemen om woonlastenstijging te voorkomen. SP-fractievoorzitter Nils Muller: ‘De woonlasten van mensen moeten omlaag, in plaats van omhoog.’  

Lees verder
19 december 2018

Het Genestetplein krijgt een nieuwe speeltuin!

Foto: SP Zutphen

Maandag 10 december gaf wethouder Annelies de Jonge het verlossende woord aan de buurtbewoners; er komt een andere speeltuin.

Lees verder
18 december 2018

SP succes: exit reclamebelasting

Foto: Berdi Hissink, ZZP Zutphen

Belofte gemaakt en belofte gehouden: er komt een einde aan de reclamebelasting in Zutphen. Maandagavond 17 december stemde de gemeenteraad van Zutphen daarmee in. Kleine ondernemers knokken al sinds 2016 voor die afschaffing. De SP is trots.

Lees verder
13 december 2018

Tientallen jongerenwoningen in Zutphen

Een groot succes voor ROOD en de SP. Jarenlang vochten ze, samen met huurders en woningzoekenden tegen de wantoestanden bij huisjesmelkers en het gebrek aan betaalbare, fatsoenlijke woningen. En daar komt nu verandering in.

Lees verder
13 december 2018

Goedbezochte ledenvergadering over Europees parlement

Afgelopen dinsdag stond de ledenvergadering op de agenda. Ditmaal met het onderwerp de aankomende verkiezingen over het Europese parlement.
Onze speciale gast was kandidaat-fractievoorzitter Arnout Hoekstra.

Lees verder

Pagina's

U bent hier