h

Nieuws uit 2010

18 december 2010

Formulierenbrigades: Slijpt uw pennen!

Van de SP Hulpdienst • Geruime tijd terug heeft de gemeente wijselijk besloten dat mensen die op het sociale minimum zitten, niet ieder jaar opnieuw een verzoek tot kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen hoeven te doen. Dit scheelt natuurlijk een hele hoop werk voor iedereen. Als Het Plein eenmaal een verzoek tot kwijtschelding voor iemand gehonoreerd heeft, wordt dit automatisch verlengd zolang iemands inkomenspositie niet verandert. Dit scheelt veel onnodig papierwerk, en creëert rust en duidelijkheid op alle fronten. Paradoxaal als het mag klinken gaat dit, onder het mom van de voortschrijdende bezuinigingen, binnenkort weer op de helling. De gemeente Zutphen heeft namelijk plannen om het kwijtscheldingsproces landelijk te laten regelen.

Lees verder
14 december 2010

SP stelt vragen over afspraken tussen Gemeente en Kloppers

De SP-fractie gaat vragen stellen aan het college over de naleving van de schriftelijke afspraken die huisjesmelker Kloppers met de gemeente maakte in 2008 over de afvalstoffenheffing. Dat doen zij naar aanleiding van het recente onderzoek naar huisjesmelkers dat ROOD, de jongerenvereniging van de SP de afgelopen weken heeft gehouden. Dhr. Kloppers werd tijdens deze actie uitgeroepen tot de Zutphense ‘Huisjesmelker-van-het-Jaar’.

Lees verder
13 december 2010

SP VOERT ACTIE DUBBEL SPOOR BIJ PRESENTATIE ARRIVA

Zaterdag 11 december presenteren de provincie Gelderland en vervoersbedrijf Arriva de plannen met het openbaar vervoer in de Achterhoek. De SP zal ze dan herinneren aan de problemen met de treinen in de Achterhoek en de noodzaak voor dubbel spoor. SP-statenlid Alex Mink zal met ongeveer 10 SP'ers uit de regio aandacht vragen voor de actie Laat de Achterhoek sporen.

Lees verder
27 november 2010

IN MEMORIAM

Op woensdag 24 november ontvingen wij bericht dat onze penningmeester Ton Hofman is overleden. Ton was vanaf maart 2008 lid van onze afdeling en sinds april 2009 bestuurslid. Wij hebben Ton leren kennen als iemand die zeer positief in het leven stond. Ondanks zijn ziekte bleef hij optimistisch en strijdbaar. Hij wilde dan ook heel graag zijn steentje bijdragen aan onze afdeling. Wij wensen zijn familie alle sterkte toe. Wij zullen Ton missen.

Lees verder
18 november 2010

Dhr. Kloppers is Huisjesmelker-van-het-Jaar

Bewoners van Kloppers’ panden hebben van zich laten horen.
Alle klachten zijn verzameld en ROOD heeft haar conclusie getrokken.
De onbetwiste winnaar van de Huisjesmelker-van-het-Jaar-Verkiezing is… de heer Kloppers!
Deze man verhuurt tientallen panden in Zutphen. De klachten van zijn huurders slaan echt alles.
Verhalen over andere Zutphense huurbazen verdwenen in het niets bij het horen van de mankementen aan de ‘Kloppers-panden’.

Lees verder
30 september 2010

Bewoners seniorenwoningen in hoger beroep

Van de SP Hulpdienst
Bewoners van de seniorenwoningen Scheurkamp en Bieshorstlaan in Warnsveld hebben besloten in hoger beroep te gaan tegen het vonnis van de kantonrechter te Zutphen over hun vordering tegen Woningbedrijf Warnsveld.

Lees verder

Pagina's

U bent hier