h

Nieuws uit 2020

31 december 2020

SP lost verkiezingsbelofte in: exit marktwerking huishoudelijke zorg

Foto: SP Zutphen

Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 deed de SP een belofte: als wij gaan regeren in Zutphen, dan schaffen we de marktwerking in de huishoudelijke zorg af. De SP ging regeren en lost binnenkort haar belofte in: Zutphen maakt een einde aan de marktwerking in de huishoudelijke zorg.

Lees verder
14 december 2020

SP-jongeren: jongerenwoningen zijn bedoeld voor álle jongeren

Foto: Google

Studerende jongeren die nu al geen woning kunnen vinden, hoeven niet te rekenen op een kans op één van de tien jongerenwoningen die met gemeentegeld gebouwd worden aan de Basseroord. Zij zijn namelijk uitgesloten van deelname door de Stichting BOG. Jongeren van de SP voerden jarenlang actie voor de komst van de woningen. Justin Veldhuis, SP-jongere uit Zutphen, is teleurgesteld en wil dat er iets aan de situatie gedaan wordt.

Lees verder
10 december 2020

Reminder: Stuur jouw nominatie voor de van den Bergh van Eysinga-prijs!

Foto: Mart de Ridder

"Hij (Henri van den Bergh van Eysinga) ging in de Polsbroek in gesprek met de mensen. In gesprek over de woonomstandigheden, maar ook over literatuur"

Lees verder
22 november 2020

De sociale geschiedenis van Zutphen: Tot burgerschap bekwamen!

Foto: Foto: Huizenrij met op de gevel 'David Evekink Stichting 1873'. Collectie erfgoed Zutphen ID.nr: SZU002023632_002

In de roerige jaren ’40 had de rijke burgerij gekregen wat ze wilde: meer zeggenschap. Maar de arbeiders hadden niet de sociale hervormingen gekregen waar zij voor de straat op waren gegaan. Om de arbeiders tevreden te stellen en aan zich te binden, besloot de liberale burgerij diverse verenigingen in het leven te roepen. Zo dachten zij ‘bewustwording van de arbeider in goede banen te leiden’.

Lees verder
13 november 2020

Familie Nijland met steun van de SP in actie voor een dak boven hun hoofd

Foto: SP Zutphen

De uit huis gezette familie Nijland is met de steun van de SP een actie gestart voor een woning voor hun gezin, voor de aanpak van foute verhuurders en voor meer fatsoenlijke en betaalbare woningen. Iedereen die de familie een dak boven hun hoofd gunt, kan steun uitspreken op zutphen.sp.nl/niemandopstraat .

Lees verder
10 november 2020

Succes: Rioolbelasting voor huurders afgeschaft

Foto: SP

De woonlasten voor huurders dalen met zo'n 80 euro per jaar. Dat komt door een voorstel van de SP dat dinsdagavond 10 november is aangenomen. De SP heeft dat samen voorgesteld met GroenLinks, het CDA, de ChristenUnie en de lokale partij Kieslokaal bij het debat over de gemeentebegroting.

Lees verder

Pagina's

U bent hier