h

Nieuws uit 2023

6 december 2023

NOMINEER JOUW INSPIRATOR VAN SOCIALE VOORUITGANG

De Zutphense SP reikt voor het vierde jaar op rij de speciale Eijsinga-prijs uit. Hiervoor roept de partij iedereen op om de persoon of organisatie te nomineren die afgelopen jaar inspiratie bracht om de sociale strijd aan te gaan.

Lees verder
30 november 2023

Nieuwe voorzitter zet Zutphense sociale strijd voort

Foto: SP

Na tien jaar succesvol de kar getrokken te hebben, heeft Nils Müller de voorzittershamer overgedragen. De ledenvergadering heeft op dinsdag 28 november Debbie van Dijk gekozen om de komende jaren leiding te geven aan de Zutphense SP-afdeling.

Lees verder
20 november 2023

Kiezers en SP kandidaat Mathijs ten Broeke luiden ‘zorgalarm’

Foto: SP

Zo’n 50 kiezers kwamen vrijdagavond naar het ‘SP EetCafé’ om zich te verdiepen in de SP. Daar konden ze onder het genot van een gratis warme maaltijd kennis maken met de SP en vragen stellen aan Mathijs ten Broeke, kandidaat Kamerlid voor de SP.

Lees verder
20 november 2023

Zutphen is het ziekenhuis niet vergeten

Foto: SP Zutphen

Honderden ansichtkaarten met hartverwarmende boodschappen. Maandag ontvingen zorgverleners van de cardiologieafdeling, kinderafdeling en Spoedeisende Hulp deze van inwoners uit Zutphen, op initiatief van de SP. Hiermee laten zij de zorgverleners weten hen te steunen in hun belangrijke werk en dat ze blijven strijden voor een volwaardig ziekenhuis in onze regio.

Lees verder
14 november 2023

Voorstel van Zutphense SP aangenomen: Gemeente moet private opkoper op zijn plichten wijzen

Het verraste inwoners, recreanten en de lokale politiek volledig: Het recente websitebericht van Yoko Village, nieuwe eigenaar van de camping in Warnsveld. Juli 2024 zal er een feestelijke opening zijn van het nieuwe yogapark, met zwembad, restaurant en sauna. Daarnaast moeten alle huidige recreanten voor de jaarwisseling weg zijn, zodat er dure chalets geplaatst kunnen worden.

Lees verder
12 november 2023

Stop met pleisters plakken, pak de Zutphense wooncrisis bij de wortel aan

Foto: Anouk Pross / SP

De wooncrisis is geen ver-van-je-bed-show. Ook in Zutphen leven dak- en thuislozen, mensen die hun huur niet meer kunnen betalen en jongvolwassenen die noodgedwongen bij hun ouders wonen. De sociale, psychische en financiële schade voor mensen die hieruit voortkomt is ongekend. Het is tijd om de oorzaak aan te pakken, maar coalitiepartijen in het gemeentebestuur willen alleen pleisters plakken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier