h

Nieuws uit 2009

20 december 2009

Niet trots op Woonbedrijf Warnsveld

Zutphen, vrijdag 18 december 2009. René Rademaker, directeur van de Stichting Woonbedrijf Warnsveld, heeft opnieuw geweigerd om in gesprek te gaan met de Initiatiefgroep Seniorenwoningen Scheurkamp & Bieshorstlaan. De hoogbejaarde huurders van deze seniorenwoningen vroegen eind mei de SP Hulpdienst om hulp omdat ze vonden dat de door het woonbedrijf gesponsorde bewonersbelangenvereniging hun belangen niet adequaat behartigde.
Een verslag van de voorgeschiedenis en de gebeurtenissen tot nu toe: een tussenstand.

Lees verder
12 december 2009

Petitie voortbestaan Zutphens Dack

Op maandag 14 december gaat Het Zutphens Dack demonstreren tegen sluiting van deze locatie. Het Zutphens Dack is een inloophuis voor mensen met een psychiatrische achtergrond, maar ook voor mensen zonder een Ciz-indicatie.

Lees verder
4 december 2009

Psychiatrische hulpverlening in de knel!

Ruim 150 mensen in Zutphen die via de centra van Radar in de Stoven en op het Dack nabij het NS station psychiatrische begeleiding ontvangen van stichting Radar, zijn onzeker over de toekomst van hun opvang.

Lees verder
28 november 2009

Column; “De sterkste schouders” door Nils Müller

Afgelopen zaterdag was het zover: de vakbondsmanifestatie. De avond daarvoor was ik de kroeg in geweest, dus met veel koppijn en een enorme nadorst zat ik sa-men met de andere ROOD-leden in de trein naar Deventer. Ik verwachtte een lage opkomst. “We kunnen toch niets veranderen,” hoor ik veel jongeren zeggen. Ik leg mijn hoofd tegen het koude raam. Een heerlijke verkoeling om de kater te verzach-ten.

Lees verder
17 november 2009

Wij doen een beroep op je...

Een beroep om mee te doen aan de protestmanifestaties van de FNV. Voor het behoud van de AOW-leeftijd op 65.

Lees verder
8 november 2009

ChristenUnie wil burger het referendum weer ontnemen

Van de Fractie: ( 3 nov. 2009) Eén van de zaken die maandag 2 november in de forumvergadering van de gemeenteraad aan de orde kwam, was een motie van de ChristenUnie (CU) om de referendumverordening maar weer af te schaffen! Nog geen vier jaar geleden werd deze verordening op initiatief van de SP en D66 ingesteld om de bevolking een kans te geven zich uit te spreken over een besluit dat de raad gaat nemen of al heeft genomen. De CU stelt echter dat een referendum geen geschikt instrument is voor complexe projecten en vervolgt dat dit onlangs bewezen is omdat de raad op 21 september een geldig verzoek voor een referendum over de IJsselsprong heeft afgewezen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier