h

Nieuws uit 2014

17 december 2014

SP lost verkiezingsbelofte in: Exit Broederenklooster

Eindelijk is het dan zo ver. Na een jarenlange strijd van de Zutphense bevolking is het prestigeproject Broederenklooster dinsdagavond door de voltallige gemeenteraad ingeruild voor een alternatief.

Lees verder
13 december 2014

Ode aan strijdmakker Kadir

Foto: SP

Hét gezicht van de acties tegen huisjesmelker Kloppers waren ze: Kadir Dusünce en Wandy van den Brink. Allebei huurden ze een kleine kamer bij Kloppers en liepen ze voorop in de strijd tegen de schimmelige, verloederde en veel te dure woningen van de Zutphense huisbaas. Op 10 december om half 4 's middags is Kadir overleden aan de gevolgen van longkanker.

Lees verder
30 november 2014

De schaamteloze afbraak van de thuiszorg door gemeente Lochem

Foto: SP Zutphen

De gemeente Lochem kiest er bewust voor om het zorggeld dat zij krijgt, niet aan zorg te besteden. Vanaf januari is de Huishoudelijke Hulp 1 volledig geschrapt en gaat de €2.700.000,- bestemd voor huishoudelijke hulp grotendeels naar plekken die niets met zorg te maken hebben. Dit is een foute keuze die we niet hoeven te pikken. Daarom heeft SP werkgroep Lochem op vrijdag 28 november samen met AbvaKabo FNV een speciale zorgavond georganiseerd.

Lees verder
20 november 2014

Omwonenden moskee: leg vast die azan-afspraak

De meningen over de azan verschillen, maar velen zijn het erover eens dat vastgelegd moet worden hoe vaak de moskee mag oproepen tot het gebed. Donderdagavond is de kerngroep, de actieve leden van SP Zutphen, langs de deuren gegaan om met omwonenden te spreken over de gebedsoproep van de moskee. Nuttige reacties en goede gesprekken zijn het resultaat.

Lees verder
19 november 2014

Exit plan Broederenklooster?

De komst van het Broederenkloosterproject lijkt steeds minder kansrijk. De bestuurders van Zutphen hebben vandaag bekend gemaakt dat zij het meeste heil zien in een alternatief. Ook de provincie is positief.

Lees verder
18 november 2014

Nils Müller op radio BFM over de coalitiebreuk

Twee dagen na de breuk met de coalitie, geeft afdelings-voorzitter Nils Müller tekst en uitleg op radio BFM. In tien minuten hoort u waarom SP-wethouder Engbert Gründemann zijn ontslag heeft ingediend en wat daaraan vooraf ging.

Lees verder

Pagina's

U bent hier