h

Nieuws uit 2015

28 december 2015

Loek Hermans geen waarnemer Zutphen

VVD'er Loek Hermans stelt zich niet meer beschikbaar als kandidaat waarnemend burgemeester van Zutphen. Hij heeft vastgesteld dat er onvoldoende draagvlak is voor een succesvol functioneren als burgemeester.

Lees verder
25 december 2015

SP trekt steun aan Loek Hermans in

Foto: SP

Het negeren van de storm aan
kritiek die opstak na de aankondiging dat Loek Hermans waarnemend burgemeester van Zutphen zou worden, is voor de SP reden om haar steun aan deze dubieuze voordracht in te trekken. Mathijs ten Broeke, SP-fractievoorzitter: “Hermans weigert te reageren op de kritiek en wacht totdat de storm is overgewaaid. Dat is een burgemeester van Zutphen onwaardig. Ik heb gezegd Hermans te beoordelen op zijn merites. Dat doe ik nu, en dat oordeel is negatief.”

Lees verder
22 december 2015

Hermans als waarnemer: gemengde gevoelens

Loek Hermans, voormalig VVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer, wordt tijdelijk burgemeester in Zutphen. De Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje (VVD), heeft hem voorgedragen als waarnemer. De fractievoorzitters in Zutphen gingen akkoord met het voorstel om Hermans voor maximaal negen maanden naar Zutphen te halen.

Lees verder
14 december 2015

Thuiszorgers wijzen wethouder de juiste koers

Foto: Seino Dangremond

Een kompas dat in de richting van ‘vaste contracten’ wijst. Dat boden zo’n 30 thuiszorgers en hun sympathisanten vanmiddag aan wethouder Patricia Withagen (GroenLinks) aan. De thuiszorgers willen een vast dienstverband, om hun vak uit te kunnen blijven oefenen.

Lees verder
1 december 2015

'Alles op alles om Hanzehof te behouden'

Foto: SP

In het bijzijn van ruim honderd mensen die theater de Hanzehof niet verloren willen laten gaan, is maandagavond in het gemeentehuis over de toekomst van de Hanzehof gesproken. SP-raadslid Mathijs ten Broeke heeft gepleit voor het behoud van deze Zutphense plek voor de podiumkunsten en dat de waarde van zoiets wezenlijks als cultuur niet in geld is uit te drukken.

Lees verder
17 november 2015

‘Schaf het jeugdloon af in Zutphen’

Foto: SP

De SP wil een einde aan het structureel onderbetalen van jongeren en stelt daarom voor om het jeugdloon in Zutphen af te schaffen. Maandagavond diende de SP-fractie hierover een motie in, die ertoe leidt dat volwassen jongeren gewoon recht hebben op tenminste het wettelijk minimumloon.

Lees verder

Pagina's

U bent hier