h

Nieuws uit 2013

24 december 2013

Felle discussie over toekomst thuiszorg

Emotionele reacties en verhitte discussies. De toekomst van de thuiszorg laat de inwoners van de gemeente Lochem niet koud. Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP) sprak vrijdagavond samen met wethouder Wilma Heesen en het publiek over de bezuinigingen en veranderingen die de thuiszorg te wachten staat. Ruim vijftig mensen waren aanwezig in het Kulturhus in Laren, waar de door de SP georganiseerde discussieavond plaatsvond.

Lees verder
21 december 2013

Nu bekennen de PvdA, VVD, D66, Stadspartij en Burgerbelang eindelijk kleur.

Maandagavond 16 december stemde de raad van Zutphen over de thuiszorg-motie van de SP. De motie riep het college op om in mogelijke toekomstige bezuinigingsoperaties de bestaande arbeidvoorwaarden van de thuiszorgmedewerkers te respecteren, en deze niet automatisch en zonder vooroverleg met de raad in te zetten om bezuinigambities te realiseren.

Lees verder
10 december 2013

SP Tweede Kamerlid Renske Leijten naar Laren

Op vrijdagavond 20 december komt SP Tweede Kamerlid en woordvoerster zorg naar Het Kulturhus in Laren (Gelderland). Daar zal ze het met anderen hebben over de toekomst van de thuiszorg.

Lees verder
6 december 2013

‘De SP gaat samen met de mensen de status quo veranderen’

INTERVIEW MET ENGBERT GRÜNDEMANN, LIJSTTREKKER SP ZUTPHEN

Ruim drie maand voor de verkiezingen schuift de Zutphense SP Engbert Gründemann als nieuwe lijsttrekker naar voren. Achter de schermen is hij al jaren de drijvende kracht van de SP fractie. Nu gaat hij zelf de raad in.

Lees verder
4 december 2013

SP: “Geen thuiszorgfiasco’s meer”

De SP kwam maandagavond in de Forumvergadering met een motie om de organisatie van de thuiszorg in Zutphen volgende keer heel anders te doen. De SP heeft onlangs een Zwartboek gepresenteerd waarin wordt beschreven in welke beroerde situatie thuishulpen en hulpbehoevenden terecht zijn gekomen door de aanbesteding. Forumlid Gründemann lichtte de motie toe door uit te leggen waar het probleem zit, namelijk ‘het vergeten van de menselijke maat en te concurreren op de prijs van zorg.’

Lees verder
1 december 2013

Van Houtenstraat in actie voor speeltuin

Woensdagmiddag 27 november kwamen de buurtbewoners en kinderen van de Van Houtstraat in het Waterkwartier samen met de SP in actie voor een speeltuintje in die straat. Voor de kinderen was er een ‘SPringkussen’, en de wethouder kwam langs om de handtekeningen die de buurtbewoners verzameld hadden in ontvangst te nemen. ‘Ik ga mijn uiterste best doen,’ zei ze.

Lees verder

Pagina's

U bent hier