h

Nieuws uit 2019

2 december 2019

Stop vastgoedmiljonair Goudkuil; red het meisjesvakschool-gebouw

Foto: Buro SRO

Zutphen kent een schrijnend tekort aan betaalbare woningen. Huurprijzen zijn geëxplodeerd, woningen slecht onderhouden en jongeren kunnen alleen de dure kamers van foute huisjesmelkers huren. Ondertussen worden steeds meer woningen en gebouwen opgekocht door vastgoedbazen die grof geld verdienen met hoge huren.

Lees verder
29 november 2019

Voorkom extra miljoenenbezuiniging: kies voor het behoud de muziekschool, de sporthal en de Buitensoos

Foto: theater.nl

Theater de Hanzehof is een financiële nachtmerrie. De Zutphense gemeenschap staat voor een duivels dilemma. Elk jaar maakt de gemeente Zutphen 1,3 miljoen euro over op de bankrekening van het theater, maar dat is bij lange na niet genoeg om het theater open te houden. Om theater de Hanzehof open te houden, moet de gemeente jaarlijks bijna een miljoen euro extra overmaken.

Lees verder
19 november 2019

Leden kiezen nieuw afdelingsbestuur

Foto: Ellis Müller

Op dinsdag 19 november 2019 kwamen de leden van SP afdeling Zutphen bij elkaar. Zij bespraken daar de koers van de partij, stemden voor het nieuwe landelijke partijbestuur en kozen een nieuw lokaal afdelingsbestuur.

Foto: Nils Müller
Lees verder
13 november 2019

Huurdersverbond Zutphen eist verhelpen ruim 100 klachten voor kerst

Het vorige maand opgericht Huurdersverbond Zutphen heeft de eerste 100 klachten in de woningen van hun leden geregistreerd. Deze zijn gebundeld in een gezamenlijke ‘gebrekenbrief’ naar Woonbedrijf Ieder1 gestuurd. Zij eisen dat de problemen vóór kerst worden verholpen. Zo niet, dan kunnen ze besluiten een huurdersstaking te organiseren.  Woordvoerder Bennie Berendse: ‘met de kerstdagen willen we warm binnen kunnen zitten’.

Lees verder
11 november 2019

Zutphense SP opent meldpunt Sutfene

Vorige maand werd bekend dat Zutphense zorginstelling Sutfene stopt met de thuiszorg, hierdoor verliezen 400 ouderen belangrijke ondersteuning en wordt er flink geschoven met verpleegkundig personeel.

Lees verder
28 oktober 2019

Huurdersverbond eist plek aan onderhandelingstafel op

Foto: SP Zutphen

Het onlangs in Zutphen opgerichte Huurdersverbond wil aanschuiven bij de jaarlijkse onderhandelingen tussen woningcorporatie en gemeente over de zogenoemde 'prestatieafspraken'. Elk jaar maken de woningcorporaties en de gemeente afspraken over renovaties, huurprijs, kwaliteit van de woningen en tal van andere zaken. Het Huurdersverbond wil deel uitmaken bij de onderhandelingen over die afspraken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier