h

Nieuws uit 2017

29 december 2017

Plan jongerenwoningen stap in de goede richting

Honderden woningen voor jongeren komen er in Zutphen bij, met een huurprijs van maximaal € 414,-. Huurders onder de 23 hebben recht op huurtoeslag in deze woningen. Enerzijds komen bestaande woningen beschikbaar voor jongeren, anderzijds worden er 21 kleine huizen bijgebouwd. Uit onderzoek van Lokaalgelderland.nl onder 172 jongeren bleek dat 88% van hen graag in zo’n woning zou wonen.

Lees verder
19 december 2017

Klaar voor de verkiezingen

Foto: SP
Op 21 maart 2018 kiest Zutphen haar nieuwe gemeenteraad. De SP maakt zich op voor een spetterende campagne en een knallende verkiezingsoverwinning. De leden stelden onlangs het verkiezingsmanifest en de kandidatenlijst vast, en vrijwilligers bereiden zich voor op een wekenlange campagne.Lees verder
19 december 2017

SP: Kwestie van tijd voordat we de marktwerking afschaffen

Foto: SP Zutphen

Maandagavond 18 december zou de Zutphense gemeenteraad een in Nederland uniek besluit nemen: de afschaffing van de marktwerking in de huishoudelijke zorg. Maar coalitiepartij VVD wist het onderwerp, door dreigend te verwijzen naar het coalitieakkoord, met een nipte meerderheid van de agenda te slepen. Daarop stond een woedende menigte op van de publieke tribune en verliet demonstratief de raadszaal.

Lees verder
22 november 2017

SP: Samenwerken voor lagere huren en betere zorg

Foto: SP

Dinsdagavond hebben de leden van de SP Mathijs ten Broeke gekozen als hun lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Ook stelden zij hun kandidatenlijst en verkiezingsmanifest vast.

Lees verder
16 november 2017

Warnsvelders starten petitie voor groen in hun buurt

Foto: SP

Het groenonderhoud aan de Scheerdershof is zo achterstallig, dat het niet alleen lelijk is maar ook onveilig. Daarom is buurtbewoonster Mireille samen met de SP een petitie gestart. “Als hier niks gebeurt, komen er nog ongelukken”.

Lees verder

Pagina's

U bent hier