h

Nieuws uit 2022

20 november 2022

Gevulde Burgerzaal steunt Zutphens SP-plan voor verlaging energierekening

Foto: Anouk Pross

Bijna honderd mensen zijn afgelopen vrijdag bijeengekomen in de Zutphense Burgerzaal om in actie te komen tegen de hoge energierekening. De SP organiseerde deze avond om met mensen uit Zutphen en omgeving te spreken over de oorzaken van de energiecrisis, de volkspetitie voor het nationaliseren van onze energievoorziening én het lokale SP-plan Zon Voor Allen, om in Zutphen collectief alle daken van zonnepanelen te voorzien.

Lees verder
15 november 2022

SP-leider Lilian Marijnissen naar Zutphen

De landelijke steun voor het zonnepanelenplan van de Zutphense SP groeit. Fractievoorzitter van de SP Lilian Marijnissen komt vrijdag 18 november naar Zutphen. Ze zal aanwezig zijn in de Burgerzaal waar de SP haar openbare bijeenkomst houdt over het plan Zon Voor Allen. Daarmee gaat de gemeente de Zutphense daken vol leggen met zonnepanelen. Ook Milieudefensie-directeur Donald Pols heeft publiekelijk al zijn steun uitgesproken voor het plan. Op Twitter noemt hij het een inspirerende actie van de lokale SP.

Lees verder
8 november 2022

SP en TCR chauffeurs krijgen Zutphense gemeenteraad mee in actie tegen achterstallig loon

Foto: PlusOV

De Zutphense SP, chauffeurs en de vakbond voeren al een paar maanden actie tegen achtergehouden loon en het in eigen zakken steken van gemeenschapsgeld door taxibedrijf TCR. Afgelopen maandag stemde de gemeenteraad van Zutphen bijna unaniem in met het SP-voorstel om het taxibedrijf op het matje te roepen voor deze wanpraktijken. Een goed en zeer nodig signaal, vindt SP-fractievoorzitter Mart de Ridder:

Lees verder
3 november 2022

Meld je aan voor onze avond over het nationaliseren van onze energie

Foto: SP

Kom vrijdag 18 november naar onze lokale avond over het nationaliseren van onze energie. Voorafgaand is er de mogelijkheid om gratis een maaltijd te eten. Iedereen is welkom in de Burgerzaal in het Zutphense stadhuis.

Lees verder
21 oktober 2022

SP: Verlaag energierekening door gratis zonnepanelen

Foto: SP Zutphen

Als het aan de SP ligt, gaat de gemeente Zutphen gratis zonnepanelen leggen bij iedereen die dat wil. De SP presenteert op zaterdag 22 oktober een plan waar dat in staat. Het doel is de energierekening van Zutphenaren drastisch te verlagen.

Lees verder
10 oktober 2022

Chauffeurs TCR en SP Zutphen tegen gemeente: roep TCR en PlusOV op het matje vanwege overtreden CAO

Foto: PlusOV

Chauffeurs van lokaal taxibedrijf TCR zijn sinds de zomer actie aan het voeren voor eerlijk loon. Eerder pleegden ze een werkoverleg omdat ze tot wel 12.5% gekort worden op hun inkomen, dat door de vakbond FNV als illegaal is bestempeld. TCR levert ook chauffeurs voor PlusOV, bekend van onder andere het leerlingenvervoer in de gemeente.

Lees verder

Pagina's

U bent hier