h

Nieuws uit 2021

18 december 2021

Steun tegen afvalplannen college blijft groeien

Foto: SP Zutphen

Deze zaterdag verzamelde de SP weer steunverklaringen voor een referendum over het nieuwe afvalbeleid. Bewoners uit Zutphen zijn straks de dupe van deze nieuwe afvalplannen van het college. Onder aanvoering van de SP komt er steeds meer kritiek op het plan om onder andere de grijze container en het zwarte kratje weg te bezuinigen. SP-fractievoorzitter Mart de Ridder: ‘’De nieuwe afvalplannen moeten zo snel mogelijk de prullenbak in. Mensen verdienen een schone stad. Dat kan het beste door afval gewoon aan huis op te halen in plaats van dure, ingewikkelde en inefficiënte plannen door te drukken.’’

Lees verder
13 december 2021

SP wil referendum over behoud grijze container

Foto: Nils Müller

De gemeente Zutphen wil de grijze container afschaffen. Dat betekent dat inwoners van Zutphen binnenkort elke keer als zij een zak vol hebben 250 meter moeten lopen om hun restafval weg te gooien. De SP wil dat er een referendum over wordt gehouden. Dat kan tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. In de raadsvergadering van 13 december overhandigde SP-fractievoorzitter Mart de Ridder de eerste 150 steunverklaringen van inwoners die ook een referendum willen.

Lees verder
4 december 2021

SP in actie tegen bezuiniging op grijze container

Foto: Nils Müller

Wethouder Boswinkel (GroenLinks) wil de grijze container wegbezuinigen. Dat betekent dat inwoners van Zutphen binnenkort elke keer 250 meter moeten lopen om hun restafval weg te gooien. De SP vindt dat een onzalig plan en komt in actie voor een alternatief.

Lees verder
1 december 2021

Onze volgende stap: Manifest voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 - 2026

Foto: SP Zutphen

Met trots presenteert de Zutphense SP haar verkiezingsmanifest waarmee ze de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in zullen gaan. Het manifest bestaat uit 10 hoofdstukken en 50 concrete oplossingen voor problemen waar inwoners in het dagelijks leven tegenaan lopen.

Lees verder
10 november 2021

SP wil politiek ‘wakkerschudden’ met zwartboek over de wooncrisis in Zutphen

Foto: SP Zutphen

De Zutphense SP brengt vandaag een zwartboek naar buiten met daarin de verhalen van bijna 50 Zutphenaren over de wooncrisis in Zutphen. Daarmee hopen zij politieke partijen wakker te schudden, die nog altijd niet voor het bijbouwen van betaalbare woningen zijn.

Lees verder
9 november 2021

SP: alleen opnieuw besturen als er 1.000 betaalbare woningen bijkomen

Foto: SP

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 doet de SP alvast één belofte: “De wooncrisis is het grootste probleem van deze tijd. Daarom gaan wij alléén opnieuw besturen als er snel ten minste 1.000 goede en betaalbare woningen bij worden gebouwd. Dat kan alleen als we de marktwerking uit de volkshuisvesting slopen.” Dat heeft de ledenvergadering van de SP vanavond besloten, bij de vaststelling van het SP verkiezingsprogramma.

Lees verder

Pagina's

U bent hier