h

Nieuws uit 2011

28 december 2011

Motie “Bronsbergen” aangenomen

Van de Fractie: Een motie met betrekking tot het Park Bronsbergen die mede door de SP is ingediend, is met ruime meerderheid in de gemeenteraad aangenomen. De motie dwingt het college om in samenwerking met de Vereniging van Eigenaren naar een oplossing te zoeken die verder gaat dan tot mislukken gedoemde handhaving.

Lees verder
7 december 2011

Bijstand niet langer een individueel recht

Zutphen krijgt er door nieuwe maatregel 60 probleemgevallen bij

Van de SP-Hulpdienst; Met ingang van 1 januari 2012 is het zover. Vanaf dat moment is de bijstandsuitkering niet langer een individueel recht, maar wordt de toekenning ervan afhankelijk van de hoogte van het gezinsinkomen waarvan de (dán helaas voormalige) bijstandsgerechtigde deel uit maakt. Het inkomen van het hele gezin wordt bekeken en waar mogelijk wordt de bijstand gekort.

Lees verder
26 november 2011

Voorlichtingsbijeenkomsten eigen bijdrage Wmo

Van de Hulpdienst; Het Wmo-team van de gemeente verzorgt de komende weken vier informatiebijeenkomsten over de eigen bijdrage voor Wmo voorzieningen. De eigen bijdrage geldt sinds 1 september voor nieuwe aanvragen en bij vervanging van woon- en vervoersvoorzieningen. Vanaf 1 januari 2012 gaat de eigen bijdrage ook gelden voor scootmobielen en 3-wielfietsen die al voor 1 september 2011 in gebruik zijn.

Lees verder
25 november 2011

Armoede Werkt Niet

Zoals elders op de site te zien is, roepen de voorzitters van de SP en PvdA afdelingen in Zutphen hun leden op om gezamenlijk een succes te maken van de protestmanifestatie in Den Bosch op 10 december. Om het iedereen mogelijk te maken om gratis mee te doen, is er een bus gehuurd die zaterdag 10 december om 11.00 uur vanachter het NS station in Zutphen zal vertrekken.
Wil je mee? Geef je dan voor 6 december even op bij Engbert Gründemann. Dat kan via de telefoon nummers 0575 470 582 en 06 1696 3932 of per e-mail engbert@tomaatnet.nl
Voor meer informatie klik op deze link: http://www.1voorallen.nl

Lees verder
10 november 2011

Inside job link

Van het scholingsteam: SP website bezoekers die geïnteresseerd zijn in de achtergrond van de financiële crisis en 108 minuten tijd hebben, kunnen een interessante documentaire over dit onderwerp van Charles Ferguson bekijken als ze op de volgende link klikken.
https://docs.google.com/leaf?id=0B9IJdimD6M2eOTRmMmVhYTUtNTc4My00YWMxLTkwNjUtNDQ0Y2VjYWM3OTBk&hl=nl

Lees verder

Pagina's

U bent hier